Skip to content

George R.R. Martin va lansa alaturi de Marvel o noua serie de benzi desenate. Recent, s-au incheiat filmarile pentru „House of Dragon”, prequel-ul „Game of Thrones” care va fi lansat anul acesta.

Scriitorul seriei „Game Of Thrones” va face echipa cu Marvel pentru a produce o noua serie de benzi desenate, care va avea la baza seria de antologie de supereroi Wild Cards, care a fost conceputa si editata de George R.R. Martin.

Wild Cards spune povestea unei istorii alternative in care Pamantul gazduieste indivizi cu super-puteri si cuprinde peste 25 de romane si 20 de povestiri scurte. Lucrarea a fost scrisa de peste 40 de autori de-a lungul a trei decenii, iar seria limitata „Wild Cards: Drawing Of The Cards” va fi publicata mai tarziu in acest an.

Seria Wild Cards a debutat in 1986 – cu 10 ani inainte ca romanul Game of Thrones sa dea startul seriei „A Song of Ice and Fire” si a aparut intr-un moment in care supereroii nu aveau succesul cultural larg raspandit pe care il au acum.

Martin si co-editorul sau, Melinda Snodgrass, au folosit mai multi autori celebri de science-fiction si fantasy pentru a compila un univers comun, un „roman mozaic”, cu povesti care prezinta personaje scrise de scriitori diferiti, dar care se impletesc intr-o naratiune de sine statatoare.

Cea mai cunoscuta lucrare a lui George RR  Martin, „Game Of Thrones”, si-a incheiat difuzarea in 2019, iar HBO dezvolta in prezent spin-off-uri, inclusiv un serial prequel care va fi difuzat anul viitor, „Tales of Dunk and Egg” dar si „House of Dragon” care va fi lansat anul acesta.

Noul proiect este bazat pe seria de romane fantastice ale autorului american George R.R. Martin intitulata „Tales of Dunk and Egg”. Pana in prezent au fost publicate trei romane – The Hedge Knight (1998), The Sworn Sword (2003) si The Mystery Knight (2010) – iar Martin si-a declarat intentia de a continua seria. In 2015, cele trei carti au fost publicate impreuna sub forma unui roman numit „Cavalerul celor sapte regate”.

Serialul de o ora produs de HBO se va baza pe aventurile personajelor Ser Duncan the Tall (Dunk) si tanarul Aegon V Targaryen (Egg) cu 90 de ani inainte de evenimentele din volumele seriei „A Song of Ice and Fire.”

Recent, Martin a declarat ca s-au incheiat filmarile pentru primul sezon al serialului „House of Dragon” care va fi lansat anul acesta. Autorul a urmarit un montaj brut, fara efecte speciale si fara colorizare, si a declarat ca este foarte incantat de ceea ce a vazut.

Mai multe despre noile spin-off-uri „Game of Thrones” puteti descoperi mai jos.

Citește în continuare