Skip to content

Din acest week end reincep evenimentele Roaba de cultura. Se intampla in parcul Regele Mihai I din Bucuresti, zona Pescarus.

Roaba de Cultura, cunoscutul spatiu de recreere urbana din Bucuresti, isi intampina din nou comunitatea pentru un sezon plin de activitati educative si evenimente deosebite, in mijlocul naturii, in parcul Regele Mihai I din Bucuresti, zona Pescarus.

Deschiderea oficiala a sezonului #OUTinthepark va avea loc pe data de 18 mai, incepand cu ora 19:00 si va fi marcata printr-un concert special sustinut de trupa Breeze. Cunoscuti pentru ritmurile lor de bossa nova incitante, membrii trupei Breeze vor incanta publicul cu un spectacol memorabil, intr-o seara dedicata celebrarii culturii si artei.

Noul sezon promite o diversitate de evenimente adresate tuturor categoriilor de varsta, cu activitati precum film, teatru, sport, muzica si ateliere educative si creative, toate fiind accesibile publicului larg si complet gratuite.

Un aspect distinctiv al acestui sezon este promovarea artei si culturii locale prin intermediul activitatilor saptamanale, precum „spoken word” si vizionari de film ale unor regizori romani de renume.

Toate activitatile de la Roaba de Cultura pun accent pe educatie si pe importanta petrecerii timpului liber in natura, valori esentiale pentru dezvoltarea unei comunitati sanatoase si responsabile. Timpul petrecut in mijlocul naturii nu numai ca ofera o pauza binevenita de la agitatia urbana, dar si stimuleaza creativitatea, gandirea critica si sanatatea fizica si mentala a oamenilor. Mai mult, conform studiului ‘’Green Spaces and Cognitive Development in Primary Schoolchildren’’ copiii care au acces la spatii verzi au inregistrat performante cognitive mai bune in comparatie cu cei care nu au avut acest acces.

Citește în continuare