Skip to content

Teatrul In Culise ofera doua premiere in aceasta luna: „Political Correctness”, o comedie despre un subiect delicat si „Casting pe Broadway”, un spectacol muzical despre deznadejde si speranta.

Teatrul In Culise lanseaza doua productii noi in luna august, „Political Correctness”, o comedie despre unul dintre cele mai arzatoare subiecte ale momentului, corectitudinea politica si „Casting pe Broadway”, un spectacol muzical despre deznadejde si speranta.

Cele doua noi spectacole propuse de Teatrul In Culise sunt in regia lui Cristian Bajora si sustin misiunea teatrului de a promova spectacole menite sa aduca in discutie teme mai putin confortabile precum excesul de corectitudine politica si incercarile artistilor de a-si gasi un loc de munca. 

Prima premiera va avea loc pe 14 august, pentru spectacolul „Political Correctness”, fiind un text de Theo Herghelegiu, cu Ioana Nichita, Ionuț Iftimiciuc, Alexandra Ionita si Razvan Ilie in distributie.

„In contextul in care clasicele desene animate precum Peter Pan, Pisicile Aristocrate si Dumbo au fost scoase din grila TV pentru copii pentru ca promoveaza rasismul sau Alba ca Zapada si Frumoasa adormita se cer a fi rescrise din cauza ca eroinele sunt sarutate fara consimtamant, Political Correctness de la Teatrul In Culise este un spectacol necesar, al momentului, cu un umor acid si o puternica amprenta sociala, care ne arata ca aceasta corectitudine politica, gandita ca un instrument de ajutor in respectarea drepturilor umane si evitarea discriminarii, poate deveni o adevarata amenintare cu privire la libertatea omenirii, daca este denaturata si exploatata in scopuri radicale”, mentioneaza organizatorii. 

Spectacolul o prezinta pe Madame Diamandesco, o cetateana nonconformista a noii societati Political Corectness, care isi duce existenta terna in propriul glob de cristal, o viata fara umor si fara bucurie. Pentru ca reuseste sa incalce din nou legea rostind un cuvant interzis, aceasta este pasibila de inchisoare si intra in vizorul justitiarului Agent Operational. Urmatoarea reprezentatie are loc pe 27 august.

La sfarsitul saptamanii viitoare, va avea loc premiera „Casting pe Broadway”, pe 20-21 august, cu  Bogdan Iacob, Andreea Maletici, Filip Popa, Otilia Panainte, Iulia Rusu, Alexandra Corlan, Alexandru Cruceru, Cristiana Ionita, Alexandra Stroe, Maria Grosu, Vlad Pelin, Andreea Balica, Mihnea Craciunescu si Valentina Boldurescu in distributie.

Pentru acest spectacol, pregatirea coregrafica a fost realizata de Valentina Boldurescu, iar antrenamentul de voce a fost realizat de Anca Miroslav, fiind o adaptare muzicala semnata de Adam S.Q. David. 

Pe scenă, dansatorii se misca impreuna ca si cand ar fi un singur corp, dar fiecare om din spectacol are o poveste unica despre deznadejde si speranta, spusa pe ritmurile vesele ale unuia dintre cele mai iubite spectacole muzicale de pe Broadway. 

„Bazat pe vietile si experientele reale a sute de dansatori care participa la castinguri si auditii cu speranta ca vor prinde un loc pe scena, spectacolul dezvaluie incercarile prin care trec actorii si dansatorii pentru a se face vazuti, auziti si respectati. Cei 13 dansatori cu background-uri foarte diferite se lupta in miscari de dans pe scena unui teatru din New York cu speranta ca il vor impresiona pe regizor si vor obtine rolul din spectacol. Cu o puternica tematica sociala, Casting pe Broadway este un spectacol care celebreaza diversitatea de rase si gen, o comedie dramatica muzicala in cadrul careia femeile, afro-americanii, latinii, membrii ai comunitatii LGBTQ si alte persoane marginalizate povestesc cum s-au luptat pentru egalitate”, descriu creatorii spectacolul. 

Programul integral pentru luna august si bilete, dar si mai multe detalii despre spectacolele Teatrului In Culise gasiti pewww.teatrulinculise.ro.  

Citește în continuare