Skip to content

Filmul week endului de la Orange TV Go: West Side Story – legendarul musical acum in versiunea lui Steve Spielberg

Acum puteti urmari pe Orange TV Go unul dintre filmele eveniment ale anului trecut, West Side Story, musicalul in versiunea lui Steven Spielberg cu doi tineri actori in rolurile principale: Rachel Zegler (in rolul Mariei) si Ansel Elgort (in rolul lui Tony).

Daca nu v-ati intalnit niciodata cu povestea din West Side Story, e bine sa stiti ca e bazata pe istoria clasica a lui Romeo si a Julietei, translatata in mediul emigrantilor americani: in mijlocul unei lupte intre doua bande de strada rivale din Upper West Side, New York din anii 1950, Jets si Puerto Rican Sharks, Tony si María se indragostesc. Pe masura ce relatia dintre cei doi indragostiti creste, cresc si tensiunile dintre bande, iar cei doi indragostiti sfarsesc prin a plati pretul dragostei lor.

Cand Steven Spielberg, unul dintre cei mai influenti oameni din cinematografia mondiala, vrea sa faca propria versiune de la un film lansat cu 50 de ani in urma e un semn ca regizorul isi doreste sa aduca ceva nou unei povesti legendare.

Musicalul West Side Story gandit de Spielberg joaca in liga campionilor cu o echipa exceptionala de realizatori pentru fiecare department: scenariu Tony Kushner (domnul care a scris Ingeri in America), coregrafia Justin Peck (fostul director artistic de la New York City Ballet)  si muzica semnata de Filarmonica din Los Angeles cu dirijor Gustavo Dudamel, care a reinregistrat coloana sonora creata de legendarul Leonard Bernstein.

West Side Story a fost initial un musical pentru Broadway cu premiera in 1957; a avut un asemenea succes incat in 1961 a fost transformat in film pentru prima data, iar de atunci libretul a fost reinterpretat in multe tari din lume. Inclusiv in Romania, in 2015, coregraful si regizorul de musical Razvan Mazilu a montat pentru Festivalul National de Teatru din acel an, un fragment din spectacol cu tinerii absolventi de atunci.

Varianta lui Spieberg pe care o puteti urmari acum in mod exceptional pe Orange TV Go a avut 7 nominalizari la Oscar – cel mai bun regizor, cea mai buna actrita in rol secundar (Ariana DeBose), cele mai bune costume, cel mai bun sunet, cea mai buna imagine si cea mai buna scenografie.

Din cauza pandemiei si a restrictiei numarului spectatorilor la proiectii, filmul nu s-a bucurat de expunerea pe care o merita, asa ca acum – cand il puteti urmari din confortul propriei casei – e absolut minunat pentru ca i se mai da o sansa unei productii de legenda de a fi fata in fata cu spectatorii.

West Side Story poate fi vazut la orice ora va doriti sa creati o atmosfera speciala in familia dvs, daca sunteti abonat Orange sau utilizator prepay Orange; poate fi inchiriat din sectiunea Movie Go din Orange TV Go pana pe 26 decembrie 2022. Il gasiti aici.

Mai multe detalii despre serviciu puteti gasi aici.

Cu Orange TV Go vedeti tot ce va intereseaza, oriunde ati fi, va bucurati de filmele si emisiunile preferate chiar si când sunteti in miscare, in plus, puteti câstiga super premii la concursurile din aplicatie.

Puteti descarca aplicatia din Google PlayApp Store sau AppGallery