Skip to content

Foo Fighters organizeaza doua concerte in memoriam Taylor Hawkins. Membrii Metallica, AC/DC, RHCP, Pink, Alanis Morissette si Miley CYRUS vor participa la aceste concerte, care vor fi transmise si online

Foo Fighters va organiza doua concerte in memoriam Taylor Hawkins, tobosarul trupei care s-a sinucis in martie, inaintea unui concert al trupei din Bogota, Columbia, unul in Londra, si celalalt in Los Angeles. 

„The Taylor Hawkins Tribute Concerts” va avea loc pe Stadionul Wembley pe 3 septembrie, si in Kia Forum din Los Angeles pe 27 septembrie, ambele cu transmisiune live online.

Pentru concertul londonez, pe scena va mai urca si Liam Gallagher si Mark Ronson, carora li se vor alatura Josh Homme (Queens Of The Stone Age), Supergrass, Brian May (Queen) si Roger Taylor, Wolfgang Van Halen, Chrissie Hynde (The Pretenders), carora li se adauga Lars Ulrich de la Metallica, Travis Barker de la Blink-182, vocalistul AC/DC Brian Johnson si Violet, fiica lui Kesha si Dave Grohl.

La Los Angeles, vor canta Alanis Morissette si Miley Cyrus, plus membrii Queen, Red Hot Chili Peppers, dar si basistul Black Sabbath, Geezer Butler.

La ambele concerte, vor fi prezenti Krist Novoselic de la Nirvana, fostul basist Led Zeppelin John Paul Jones, Pink si Nandi Bushell.

Ambele concerte vor fi transmise in direct la nivel global pe serviciul de streaming Paramount din Statele Unite, dar si prin canalul YouTube al MTV din intreaga lume. Detaliile despre streaming sunt disponibile pe website-ul trupei Foo Fighters, aici.

La scurt timp dupa anuntul mortii lui Hawkins, peste 1000 de muzicieni au cantat “My Hero” intr-un omagiu adus tobosarului de la Foo Fighters, Taylor Hawkins.

Miscarea face parte din conceptul Rockin’ 1000, o initiativa care a mai determinat 1000 de muzicieni sa puna in scena un concert in 2015, in incercarea de a aduce Foo Fighters in orasul Cesena, Italia. Acestia au cantat “Learn to Fly”, iar initiative lor a functionat, trupa a cantat in respectiva localitate si astfel s-a nascut conceptul Rockin’ 1000.

De atunci, Rockin’ 1000 au interpretat 21 de cantece pentru un publicuri numeroase, inclusiv in fata a 50.000 de oameni in Stade de France din Paris. Aceste concerte au inclus hituri de la trupe mari, inclusiv The Who, Pink Floyd, Rage Against The Machine sau The White Stripes.

Coverul piesei “My Hero” de la Foo Fighters cantat de catre acestia au adus un omagiu prin prezentare pictogramei la tobe a lui Taylor Hawkins.

Dupa moartea lui Hawkins, Foo Fighters a anulat toate spectacolele ramase din turneul lor. Si-au anulat, de asemenea, prestatia de la Premiile Grammy.

The Foo Fighters, trupa fostului baterist Nirvana Dave Grohl, si-a sarbatorit anul trecut cea de-a 25-a aniversare si a produs recent „Studio 666” si “What Drives Us”.

Tot parte din aniversarea trupei este si documentarul gandit si regizat de Dave Grohl, “What Drives Us”, care a fost facut public pe 30 aprilie 2021. Despre documentar, Dave spune ca totul a inceput ca un proiect despre logistica unui turneu muzical si impachetarea completa intr-un spatiu mic pentru o lunga perioada de timp.

Grohl a adus in film si accente rock, pop si punk prin intermediul interviurilor cu colegii de trupa Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Rami Jaffee si Pat Smear, precum si cu Ringo Starr, Flea, Brian Johnson, Vincent de la AC/DC, Slash, Ben Harper, The Edge, Tony Kanal de la No Doubt, Lars Ulrich de la Metallica, Steven Tyler de la Aerosmith si DH Peligro, Jennifer Finch, Ian Mackaye si bateristul Dave Lombardo de la Slayer.

Citește în continuare