Skip to content

1000 de muzicieni au cantat “My Hero” intr-un omagiu adus tobosarului de la Foo Fighters, Taylor Hawkins

Taylor Hawkins, tobosarul care a facut parte din Foo Fighters din 1997 si care s-a sinucis in martie, inaintea unui concert din Bogota, Columbia, a primit unul dintre cele mai frumoase omagii: 1000 de muzicieni s-au adunat sa cante “My Hero” in memoria lui.

Miscarea face parte din conceptul Rockin’ 1000, o initiativa care a mai determinat 1000 de muzicieni sa puna in scena un concert in 2015, in incercarea de a aduce Foo Fighters in orasul Cesena, Italia. Acestia au cantat “Learn to Fly”, iar initiative lor a functionat, trupa a cantat in respectiva localitate si astfel s-a nascut conceptul Rockin’ 1000.

De atunci, Rockin’ 1000 au interpretat 21 de cantece pentru un publicuri numeroase, inclusiv in fata a 50.000 de oameni in Stade de France din Paris. Aceste concerte au inclus hituri de la trupe mari, inclusiv The Who, Pink Floyd, Rage Against The Machine sau The White Stripes.

Coverul piesei “My Hero” de la Foo Fighters cantat de catre acestia au adus un omagiu prin prezentare pictogramei la tobe a lui Taylor Hawkins.

Dupa moartea lui Hawkins, Foo Fighters a anulat toate spectacolele ramase din turneul lor. Si-au anulat, de asemenea, prestatia de la Premiile Grammy. Totodata, presa de specialitate prezinta versiuni diferite ale momentului mortii acestuia, cu detalii complicate despre starea de sanitate a acestuia.

The Foo Fighters, trupa fostului baterist Nirvana Dave Grohl, si-a sarbatorit anul trecut cea de-a 25-a aniversare si a produs recent „Studio 666” si “What Drives Us”.

Tot parte din aniversarea trupei este si documentarul gandit si regizat de Dave Grohl, “What Drives Us”, care a fost facut public pe 30 aprilie 2021. Despre documentar, Dave spune ca totul a inceput ca un proiect despre logistica unui turneu muzical si impachetarea completa intr-un spatiu mic pentru o lunga perioada de timp.

Grohl a adus in film si accente rock, pop si punk prin intermediul interviurilor cu colegii de trupa Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Rami Jaffee si Pat Smear, precum si cu Ringo Starr, Flea, Brian Johnson, Vincent de la AC/DC, Slash, Ben Harper, The Edge, Tony Kanal de la No Doubt, Lars Ulrich de la Metallica, Steven Tyler de la Aerosmith si DH Peligro, Jennifer Finch, Ian Mackaye si bateristul Dave Lombardo de la Slayer.

Citește în continuare