Skip to content

„Marmelada si unt pe paine”, secretul Reginei Angliei.  Darren McGrady, chef-ul privat al Familiei Regale britanice, a dezvaluit alimentul pe care Regina Elisabeta a-II-a il consuma zilnic, inca din copilarie

Darren McGrady, cheful privat al Familiei Regale britanice, care a lucrat pentru acestia 15 ani, a dezvaluit o parte dintre secretele bucatariei interne a Casei Regale.

Unul dintre alimentele pe care Regina il prefera inca din copilarie este marmelada pe paine cu unt, pe care o serveste la ceaiul de la ora cinci, un ritual bine stabilit si respectat in fiecare dintre locuintele pe care Regina Elisabeta a-II-a le foloseste. Mai mult, fostul bucatar povesteste ca atunci cand Regina petrece timp la Castelul Balmoral din Scotia, pentru aceasta masa, sunt folosite capsunile din gradina, preparate ca marmelada proaspata, servite pe bucati de paine decupate in forma de cerc mic.

Scones cu smantana dulce si gem

Din mancarurile preferate ale Reginei fac parte si briosa traditionala scones cu topping de smantana dulce, sandvisurile cu castravete si cocktailurile cu gin. O intreaga prezentare a acestora este disponibila in video-ul de mai jos:

Darren McGrady a fost bucatarul personal al Reginei Elisabeta a II-a, dar si a Dianei, Printesa de Wales si al printilor William si Harry timp de cincisprezece ani, iar in prezentarea sa, este mentionat ca a gatit pentru cinci presedinti americani.

In prezent, McGrady este bucatar, autor, consultant culinar si organizator de evenimente, care locuieste in Dallas, Texas. Prima sa carte de bucate intitulata „Eating Royally; Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen” este la a sasea retiparire, iar fondurile primite din vanzarea acestei carti sunt donate Fundatiei Elizabeth Glaser Pediatric Aids Foundation.

Pentru publicul larg, painea cu unt si marmelada nu este o surpriza in ceea ce o priveste pe Regina Elisabeta a-II-a. La jubileul acesteia din iunie 2022, Regina a aparut intr-un video cu Paddington, ursuletul prietenos, iar din propria poseta, a scos un sandvis cu paine, unt si marmelada, pe care il mananca „in caz de urgenta”, dupa cum chiar ea s-a exprimat.

Chiar inainte de a incepe marele concert jubiliar de platina al Reginei Elisabeta a II-a, aceasta a surprins telespectatorii pe ecrane cu ceaiul servit in prezenta Ursului Paddington, unul dintre cele mai cunoscute si iubite personaje din literatura britanica pentru copii.

Cei doi impartasesc un moment de convivialitate fara precedent, in care lumea intreaga descopera ce ascunde regina in posetele sale Launer: un sandvis cu marmelada, felul de mancare preferat al lui Paddington. Secventa se incheie cu regina si Paddington care bat in ceasca de ceai chinezesc cu o lingura melodiei „We will Rock You” al formatiei Queen.