Skip to content

One man show-ul prezentat de Eric Emmanuel Schmitt la FITS este disponibil online. Si Ofelia Popii si Marius Turdeanu, printre altii, pot fi vazuti in spectacolele Scenei Digitale

Premierele lunii septembrie pe Scena Digitala sunt „Hedda Gabler” si „Domnul Ibrahim si florile din Coran”, on eman show-ul pe care scriitorul Eric Emmanuel Schmitt l-a prezentat la aceasta editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS).

La Festivalul de Teatru de la Sibiu, scriitorul Eric Emmanuel Schmmit a prezentat publicului „Domnul Ibrahim si florile din coran”, un one man show in regia lui Anne Bourgeois, o reinterpretare a romanului sau.

In Parisul anilor ’60, Momo, un baiat evreu de 12 ani, se imprieteneste cu batranul arab de la bacania de pe Rue Bleue in incercarea de a fugi de o familie neiubitoare. Dar aparentele sunt inselatoare: domnul Ibrahim nu e arab, Rue Bleue nu e albastra, iar viata obisnuita de zi cu zi nu e asa obisnuita pe cat pare. Acesta e o poveste care a cutreierat lumea in lung si în lat, fiind publicata in 50 de tari, pusa in scena in tot atatea limbi, studiata la facultati si in licee. Istoria isi recapata suflul in aceasta piesa interpretata chiar de autorul sau.

„Hedda Gabler”, de Henrik Ibsen, in regia lui Botond Nagy, este o productie a TNRS, cu Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Ciprian Scurtea, Cendana Trifan, Adrian Matioc, Diana Vacaru-Lazar, Arina Ioana Trif si Cristina Ragos in distributie.

 Spectacolul face cunostinta publicului cu universul care ne inconjoara, dar pe care il negam, fiindca este nu doar urat, ci si dureros.
„Temele sunt aceleasi de milenii: complexitatea si fragilitatea relatiilor interumane, blandetea si vulnerabilitatea oamenilor, violenta care se ascunde in vietile noastre de zi cu zi, erosul si manipularea. Pornind de la aceste subiecte, regasim in scena un spatiu atemporal, unde ne putem intalni si confrunta propriii demoni”, mentioneaza organizatorii.

Abonamentul lunii septembrie include spectacolele: „Hedda Gabler”, „Domnul Ibrahim si florile din Coran”, „Trei surori”, „Visul unei nopti de vara”, „Uncanny Valley”, „Necunoscuta cunoscuta”, „Puzzle”, „Macbeth”, „Pardes”/„Gradina Paradisului” si  „Cerere in casatorie”.

Totodata, in baza abonamentul trimestrial, pot fi vizionate spectacolele: „Conferinta iraniană”, „Calatoriile lui Gulliver”, ”Yellow ”, „Trei surori”, „Maestrul dansului”, „Ceea ce ziua datoreaza noptii”, „Tattoo”, ”Cion: Requiem of Ravel’s Bolero”, „Visul unei nopti de vara”, „Cerere in casatorie”, „Bravul soldat Svejk”, „Uncanny Valley” „Necunoscuta cunoscuta”, „Puzzle”, „Macbeth”, ”Pardes”/„Gradina Paradisului”, „Hedda Gabler” si „Domnul Ibrahim si florile din Coran”.

Platforma de video-on-demand Scena Digitala poate fi vizionata pe baza de abonament sau bilet individual, cu preturi de la 30 lei, iar abonamentul pentru o luna, 49 lei. Detalii despre bilete si abonamente sunt disponibile pe site-ul www.scena-digitala.ro

Citește în continuare