Skip to content

Eric-Emmanuel Schmitt se intalneste cu publicul din Romania. La Bucuresti, discuta joi despre romanul “Paradisuri pierdute”, iar la Sibiu joaca pe scena FITS un one man show

Scriitorul Eric-Emmanuel Schmitt va fi prezent in Romania la o serie de evenimente. La Bucuresti, autorul este invitat joi,23  iunie, de la ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), unde va vorbi despre cel mai recent roman al sau,  “Paradisuri pierdute”, aparut in traducerea lui Doru Mares in seria de autor dedicata scriitorului francez.

“Paradisuri pierdute” de Eric-Emmanuel Schmitt este primul roman din ciclul “Strabatand secolele”, noul ciclu romanesc al lui Eric-Emmanuel Schmitt proiectat in opt volume.

“Paradisuri pierdute” se arata a fi o poveste de dragoste nemuritoare, care sfideaza timpul, si totodata o ampla si ametitoare panorama a istoriei umanitatii.

Cartile lui Eric-Emmanuel Schmitt s-au vandut in peste 200.000 de exemplare in Romania. Accesul in librarie este liber, pe baza unei rezervari prin Eventbook. Evenimentul va fi transmis si online, pe pagina de Facebook Humanitas Fiction.

La Festivalul de Teatru de la Sibiu, scriitorul Eric Emmanuel Schmmit va prezenta publicului „Domnul Ibrahim si florile din coran”, un one man show in regia lui Anne Bourgeois, pe 24 si 25 iunie 2022, fiind o reinterpretare a romanului sau.

In Parisul anilor ’60, Momo, un baiat evreu de 12 ani, se imprieteneste cu batranul arab de la bacania de pe Rue Bleue in incercarea de a fugi de o familie neiubitoare. Dar aparentele sunt inselatoare: domnul Ibrahim nu e arab, Rue Bleue nu e albastra, iar viata obisnuita de zi cu zi nu e asa obisnuita pe cat pare. Acesta e o poveste care a cutreierat lumea in lung si în lat, fiind publicata in 50 de tari, pusa in scena in tot atatea limbi, studiata la facultati si in licee. Istoria isi recapata suflul in aceasta piesa interpretata chiar de autorul sau. Bilete aici.

Citește în continuare