Skip to content

Romanul „Un basm” de Stephen King s-a lansat in Romania, concomitent cu lansarea internationala. Povestea are ca personaj principal un adolescent care mosteneste cheia unei lumi paralele

Cel mai nou roman de Stephen King, „Un basm”, s-a lansat in imprintul Armada al editurii Nemira concomitent cu lansarea internationala, ceea ce face ca cititorii romani pot deschide, odata cu fanii sai din intreaga lume, cel mai nou roman al Regelui.

Cu aceasta noua poveste, autorul aduce in prim plan un adolescent care mosteneste cheia catre o lume paralela, in care binele si raul poarta o lupta acerba. Charlie Reade arata ca un licean obisnuit, priceput la baseball si la fotbal, un elev modest si sarguincios. Cand el avea doar zece ani, mama lui a murit intr-un accident, iar suferinta l-a facut pe tatal sau sa se cufunde in alcool. Maturizat precoce, Charlie a invatat cum sa aiba grija de el insusi, dar si de propriul tată. La varsta de saptesprezece ani, adolescentul intalneste o catelusa adorabila pe nume Radar si pe stapanul ei, Howard Bowditch, un batranel singuratic, care traieste intr-o casa mare, situata pe culmea unui deal, avand in curtea din spate un sopron tinut sub lacat.

Despre aceasta noua poveste, autorul spune ca s-a intrebat la inceputul pandemiei: „Ce ai putea scrie care sa te faca fericit?“, si tot el a raspuns: „Ca si cum imaginatia mea abia astepta sa-i fie pusa intrebarea, mi s-a aratat un oras mare si parasit – dar cu o viata proprie. Am vazut strazile pustii, cladirile bantuite, un cap de gargui care zacea rasturnat pe strada. Am vazut statui sfaramate (nu stiam ce reprezinta, dar am aflat in cele din urma). Am vazut un palat urias, impunator, cu turnuri din sticla atat de inalte, incat varfurile lor strapungeau norii. Aceste imagini au declansat povestea pe care voiam sa o spun.“

Editura Nemira sarbatoreste alaturi de cititori aniversarea de 75 de ani a lui Stephen King cu surprize speciale pentru fanii sai, dar si cu materiale dedicate celor care abia acum descopera opera Regelui. Volumul costa 99 lei si poate fi comandat de aici.

De-a lungul timpului, Stephen King a avut tot felul de strategii de marketing pentru lansarile sale de carte.

 De exemplu, Nuvela „Ur” a fost lansata exclusiv pentru Amazon si Kindle. In 2000, romanul sau „Riding the Bullet” a fost lansat online ca prima carte electronica disponibila publicului larg din lume. Mai tarziu in acel an, el a oferit „The Plant” direct fanilor pe site-ul său.

Lucrarea nu a fost criptata, dar a spus ca volumele viitoare ale povestii vor veni doar daca cel putin 75% dintre cititori ar plati un dolar pentru aceasta. In cele din urma, a abandonat experimentul cand interesul a scazut dupa primele volume.

Stephen King, un autor extrem de iubit in Romania, a scris peste 60 de carti, devenite bestsellere in intreaga lume.

Dintre cartile traduse in limba romana mentionam The Outsider (Strainul), Finders Keepers (Ce-am gasit al meu sa fie ), Sleeping Beauties, scrisa impreuna cu fiul sau, Owen King (Frumoasele adormite), seria Bill Hodges: End of Watch (Mort la datorie), It, Pet Sematary (Cimitirul animalelor), The Dark Tower (Turnul intunecat).

Dupa cartea “It” a fost realizat si un film, in 2017, unul dintre cele mai de success filme horror din toate timpurile.

In curand, va aparea in cinematografe si „Salem’s Lot”, tot dupa una dintre cartile lui Stephen King, insa lansarea programata pentru septembrie 2022 a fost amanata pentru prima partea a lui 2023.

In noul roman al lui Stephen King, Ben Mears se intoarce in Jerusalem’s Lot ca sa afle mai multe despre istoria Casei lui Marsten, un conac vechi ce bantuie numeroase legende locale. Ben se afla, totodata, in cautarea unui antidot pentru propriii demoni – si a inspiratiei pentru o noua carte. Dar, cand doi baieti intra in padure si doar unul se intoarce viu, Ben isi da seama ca in acest oras exista forte malefice mai puternice decat isi imaginase el. In rolurile principale joaca Spencer Treat Clark, William Sadler si Alfre Woodard, iar filmul este lansat de New Line Cinema.

Citește în continuare