Skip to content

Premiile EMMY 2022: „Succession” si „The White Lotus”, marii castigatori ai galei. Michael Keaton, Zendaya si Matthew Macfadyen, cei mai buni actori. Galerie foto cu 50 de aparitii memorabile pe covorul rosu.

In urma cu cateva ore a avut loc a 74-a editie a galei Emmy Awards care a premiat cele mai bune programe de televiziune difuzate in Statele Unite intre 1 iunie 2021 si 31 mai 2022. Evenimentul a fost precedat de alte cateva gale “Creative Arts Emmy Awards” desfasurate pe 3 si 4 septembrie la Microsoft Theater din Los Angeles in care au fost premiate categoriile creative si cele considerate minore.

Gala de aseara a fost gazduita de actorul Kenan Thompson cunoscut pentru rolul esential pe care l-a avut in cadrul emisiunii Saturday Night Live.

Asa cum era de asteptat, marii castigatori ai serii au fost productiile “Ted Lasso” de pe Apple TV, “Succession” de pe HBO Max, “Squid Game” de pe Netflix. Insa marea surpriza a venit din partea serialului “The White Lotus” care a strans, pe parcursul celor 3 gale, 10 trofee, cele mai multe din acest an.

Cel mai ravnit trofeu al serii – “cea mai buna drama” – a fost castigat de “Succession” care a primit inclusiv un trofeu pentru Matthew Macfadyen in rolul secundar al lui Tom Wambsgans.

In cazul premiilor de actorie, Zendaya a devenit prima femeie de culoare care a castigat trofeul pentru cea mai buna actrita intr-un serial dramatic si cea mai tanara dublu-castigatoare la Emmy in timp ce Lee Jung-Jae din “Squid Game” a devenit primul actor asiatic care primeste un Emmy pentru rolul principal dintr-o drama.

Jean Smart a castigat pentru rolul din “Hacks” iar Michael Keaton a fost premiat pentru prestatia din “Dopesick” in rolul unui medic dependent de anestezice.

In timp ce pentru publicul larg, premiile Emmy sunt vazute ca o competitie care recunoaste prestatiile extraordinare ale ultimului an, pentru cineastii din Hollywood este mereu o competitie si pentru a vedea ce televiziune sau platforma de streaming va castiga cele mai multe premii. Anul acesta, HBO a dominat in intrecerea anuala pe care a avut-o in ultimii ani cu Netflix cu 12 trofee castigate in cadrul galei de aseara.

In total, HBO/HBO Max a castigat 38 de premii Emmy in acest an, dublu fata de rezultatul de anul trecut. Merita mentionat ca Netflix nu a lansat in ultimul an niciun sezon nou din fenomenul “The Crown” care a fost marele castigator al ultimelor gale. Pe langa “The White Lotus” cu 10 trofee, s-au remarcat serialele “Euphoria” cu 6 statuete si “Hacks” cu 3.

Netflix a castigat 26 de trofee in total, cu 18 mai putin fata de anul trecut. Anul acesta, s-au remarcat “Squid Game” cu 6 premii, “Stranger Things” cu 5, “Arcane” cu 4 si “Love on th Spectrum” cu 3, in timp ce Julia Garner a fost recompensata cu al treilea trofeu pentru rolul ei din “Ozark”.

Va invitam sa descoperiti mai jos lista completa a castigatorilor si o galerie foto a celor mai spectaculoase momente de pe covorul rosu.

Outstanding drama series: “Succession” 

Outstanding comedy series: “Ted Lasso”

Outstanding limited series: “The White Lotus”

Outstanding lead actor in a drama series: Lee Jung-jae, “Squid Game” 

Outstanding lead actress in a drama series: Zendaya, “Euphoria” 

Outstanding supporting actor in a drama series: Matthew Macfadyen, “Succession”

Outstanding supporting actress in a drama series: Julia Garner, “Ozark”

Outstanding lead actor in a comedy series: Jason Sudeikis, “Ted Lasso” 

Outstanding lead actress in a comedy series: Jean Smart, “Hacks”

Outstanding supporting actor in a comedy series: Brett Goldstein, “Ted Lasso”

Outstanding supporting actress in a comedy series: Sheryl Lee Ralph, “Abbott Elementary” 

Outstanding lead actor in a limited series or TV movie: Michael Keaton, “Dopesick”

Outstanding lead actress in a limited series or TV movie: Amanda Seyfried, “The Dropout”

Outstanding supporting actor in a limited series or TV movie: Murray Bartlett, “The White Lotus” 

Outstanding supporting actress in a limited series or TV movie: Jennifer Coolidge, “The White Lotus”

Outstanding reality/competition series: “Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls”

Outstanding variety talk series: “Last Week Tonight With John Oliver” 

Outstanding variety sketch series: “Saturday Night Live”

Citește în continuare