Skip to content

Filmul week endului de la Orange TV Go: Moarte pe Nil. O adaptare super eleganta a clasicei povesti scrisa de Agatha Christie intr-o distributie exceptionala

Pentru aceasta saptamana alegerea urban.ro din selectia de filme Orange TV Go este o adaptare super eleganta a clasicei povesti scrisa de Agatha Christie, „Moarte pe Nil”.

Filmul i-a facut pe britanici, poate cei mai critici cu ceea ce inseamna ilustrarea acestei serii de povesti politiste considerate avere nationala, sa spuna ca regizorul Kenneth Branagh (care interpreteaza si rolul lui Hercule Poirot) poate sa mai faca macar inca un film dupa o poveste a lui Christie.

La momentul lansarii primului film cu Poirot facut de Branagh – „Crima in Orient Express” – au fost elogii de critica, dar si un succes mare de public gratie distributiei exceptionale.

Faptul ca „Moartea pe Nil” este un mister mai bun din aproape toate punctele de vedere are foarte mult de-a face cu materialul de baza, care evita solutia intortocheata din „Crima in Orient Express” in favoarea pasiunii si a crimelor din dragoste, mult mai simplu de justificat si de expus ca poveste.  In rest, reteta distributiei cu super staruri e pastrata, imaginea e exceptionala, costumele super rafinate, totul construit pentru placerea vizuala a spectatorilor.  

In acest film avem o crima pe un vapor care isi croieste drum pe fluviul din Egipt si un pasager, Hercule Poirot, care interogheaza suspectii, supravegheaza depozitarea cadavrelor in dulapul frigorific al bucatariei navei si face demascarea finala.

Scenaristul Michael Green a adaptat romanul din 1937 cu cateva completari: au fost introduse cateva persoane de culoare si, cel mai surprinzator, a aparut un preludiu care prezinta serviciul tanarului Poirot in transeele primului razboi mondial si originea acelei mustati lungi devenita legendara.

Printre pasageri, doamna Bowers si bogata doamna Marie Van Schuyler, interpretate de Jennifer Saunders si Dawn French, un venerabil duo de comedie, iar actorul si comediantul Russell Brand e Dr. Linus Windlesham. Sophie Okonedo si Letitia Wright le interpreteaza pe cantareata de jazz Salome Otterbourne si pe Rosalie, nepoata-managerul ei, care este, de asemenea, prietena de internat cu fascinanta mostenitoare Linnet Ridgeway-Doyle, interpretata de Gal Gadot. Personajul lui Gadot se afla in croaziera impreuna cu noul ei sot, Simon – interpretat de Armie Hammer in ceea ce ar putea fi ultimul rol din cariera sa cinematografica ( a fost acuzat de agresiuni sexuale si canibalism si i-au fost anulate toate contractele). In plus, intr-unul din rolurile pasagerilor bogati de pe vapor e Anette Benning care arata absolut superb.

Filmul “Moarte pe Nil” e o delicatesa cinematografica, un desert pentru o zi in care va doriti o mica evadare intr-o lume foarte glamour in care stiti de la inceput ca personajul negativ va fi prins, e doar un joc de-a soarecele si pisica pana il descoperiti si dvs.

“Moarte pe Nil” poate fi vazut la orice ora va doriti sa creati o atmosfera speciala in familia dvs, daca sunteti abonat Orange sau utilizator prepay Orange; poate fi inchiriat din sectiunea Movie Go din Orange TV Go pana pana pe 7 ianuarie 2023. Il gasiti aici.

Mai multe detalii despre serviciu puteti gasi aici.

Cu Orange TV Go vedeti tot ce va intereseaza, oriunde ati fi, va bucurati de filmele si emisiunile preferate chiar si când sunteti in miscare, in plus, puteti câstiga super premii la concursurile din aplicatie.

Puteti descarca aplicatia din Google PlayApp Store sau AppGallery  

Citește în continuare