Skip to content

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine in Romania pe 10 decembrie cu un show la Sala Palatului

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine in Romania intr-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din Bucuresti. Cantareata portugheza a mai concertat in Romania in 2015.

Dulce Pontes, una dintre cele mai bune voci din lume, supranumita succesoarea celebrei Amalia Rodrigues, sufletul muzicii fado, soseste din nou in tara noastra cu un spectacol in care va fi remarcata din nou vocea sa care nu poate fi catalogata ca apartinand unui stil anume, permitandu-I artistei sa interpreteze cu succes rock fado sau chiar cantece cu inflexiuni africane. 

In 1992 Dulce Pontes a lansat primul sau album, „Lusitana”, iar in 1993 un altul, „Lagrimas”. Cu acest al doilea album Dulce Pontes devine un star mondial, concertele ei din Spania, Franta, Belgia, Olanda, Germania, Italia, SUA, Japonia si Brazilia dovedind lumii ca muzica portugheza trebuie asezata la loc de cinste in topurile mondiale. 

Dulce Pontes are colaborari muzicale de succes cu mari artisti ai lumii, printre care Ennio Morricone, Cesaria Evora si Andrea Bocelli

Albumul „Lagrimas” a fost unul dintre cel mai bine vandute din toate timpurile in Portugalia, iar melodia „Cancao do Mar” a ajuns la Hollywood, pe coloana sonora a filmului „Primal Fear”, film ce il are in distributie pe Richard Gere. In perioada respectiva artista a inceput si colaborarea cu celebrul Ennio Morricone, prima lor inregistrare, „A Brisa do Coracao”, fiind si titlul urmatorului ei album, aparut in 1995. In 2004, colaborarea ei cu Ennio Morricone s-a concretizat printr-un nou album, „Focus”, care a castigat „Discul de aur” in doar 20 de zile. Dulce Pontes a experimentat cu succes si o serie de duete celebre, printre care cele cu Jose Carreras, Andrea Bocelli, Cesaria Evora, Caetano Veloso sii Daniela Mercury. 

Dulce Pontes s-a nascut in Montijo, Portugalia, in 1969. In 1991 a castigat Festivalul National de Cantec al Portugaliei si a reprezentat Portugalia la Eurovision.

Chiar daca nu a castigat, concursul a fost rampa ei de lansare in Europa. Din acel moment cariera ei a urmat drumul succesului. Fiind o patrioata, Dulce Pontes a promovat din prima clipa muzica fado, considerata in acel moment „moarta”. 

Biletele pentru spectacolul din 10 decembrie de la Sala Palatului pornesc de la 115 de lei si pot fi achizitionate din reteaua IaBilet.ro sau de la casa de bilete a Salii Palatului.

Citește în continuare