Skip to content

Kate, Printesa de Wales, i-a adus un omagiu simbolic Reginei Elizabeta in timpul ceremoniei de depunere a sicriului la Westminster. A purtat una dintre brosele preferate ale Reginei si cerceii Printesei Diana.

Printre numeroasele procesiuni legate de funeraliile de stat ale Reginei Elizabeta, Kate Middleton, fosta Ducesa de Cambridge si actuala Printesa de Wales, a surprins prin omagiile discrete, pline de simbolism, pe care le-a adus regretatului monarh.

Zilele acestea, toate ceremoniile si protocoalele care tin de decesul Reginei Elizabeta sunt televizate si transmise live online, in jurul lumii. Ieri a avut loc o ceremonie prin care sicriul cu trupul Reginei a fost mutat de la Palatul Buckingham la Westminster Hall unde va sta pana luni cand va avea loc slujba de inmormantare.

Toata Familia Regala a luat parte la o procesiune care a implicat mii de soldati, fanfare si o precizie nemaivazuta in ceremoniile publice europene recente. 

In timp ce rudele de gradul I au mers pe strada, in spatele sicriului, Regina Consoarta, Printesa de Wales si Ducesa de Sussex au ajuns la Westminster cu automobilul. Au asistat, alaturi de restul familiei, la serviciile religioase si militare prin care sicriul cu trupul Reginei a fost depus pe un catafalc unde va sta in urmatoarele 5 zile in care publicul va putea face o ultima reverenta si isi va putea lua adio.

In marea de tinute negre si uniforme militare, s-a remarcat o brosa cu perle purtata de Printesa de Wales. Aflata langa Printul William, in spatele Regelui Charles si al Reginei Camilla, Kate a optat pentru un accesoriu supradimensionat, complet neobisnuit fata de stilul ei obisnuit in care prefera numai accesorii discrete.

„Brosa frunza cu diamante si perle” a facut parte din colectia personala a Reginei Elizabeta, fiind una dintre preferatele sale. 

Accesoriul purtat de Printesa de Wales peste rochia-palton este format dintr-o triada de perle montate pe o ramura cu frunze din diamante pave. A fost purtata prima data de Regina Elizabeta in 1999, in timpul unui eveniment public in care si-a celebrat a 73-a zi de nastere in Coreea de Sud.

Apropiatii familiei regali au confirmat ca brosa a fost aleasa in mod special pentru a-i aduce un omagiu Reginei, asa cum s-a intamplat cu o zi inainte cand Printesa a fost fotografiata in masina, in drum spre Palatul Buckingham, purtand un colier cu trei randuri de perle. A fost prima data cand Kate a purtat un astfel de colier, fiind un model preferat in mod obisnuit de senioarele din familia regala, in special de Regina Elizabeta care il purta in majoritatea iesirilor publice.

Kate a mai purtat brosa in 2017 intr-o vizita la Tyne Cot Commonwealth War Graves Cemetery din Ypres, Belgia si in 2018 pentru Festival of Remembrance de la Royal Albert Hall. Pentru ambele ocazii, Printesa a accesorizat brosa cu maci, simbolul traditional britanic al comemorarii soldatilor cazuti la datorie. 

Astfel, purtarea brosei in contextul de ieri este un omagiu adus Reginei si vietii ei petrecute in slujba poporului britanic, asa cum in trecut a purtat brosa in momentul in care a onorat alti oameni morti in timpul serviciului militar. 

Pe langa tributul adus Reginei, Kate i-a adus un omagiu si Printesei Diana, regretata mama a sotului ei, Printul William. 

Cerceii pe care a ales sa ii poarte pentru evenimentul din Westminster Hall i-au apartinut anterior Printesei Diana. 

Este vorba despre o pereche de cercei cu perle care i-au fost daruiti Dianei inainte de nunta cu Printul Charles in 1981. Au fost creati de bijuteria Collinwood, directorii companiei fiind prieteni de familie. Erau printre preferatii Printesei care i-a purtat in zeci de aparitii publice si in turneele regale din Australia, Canada si Italia.

Purtarea lor de catre Kate este de asemenea simbolica deoarece a fost primul angajament oficial pe care l-a avut in calitate de Printesa de Wales. Atat Printul William cat si ea au fost ridicat in rang imediat dupa moartea Reginei de catre Regele Charles. Astfel, a devenit prima persoana care detine acest titlu dupa moartea Dianei.

Merita mentionat ca, prin protocoalele impuse de-a lungul timpului, membrii Familiei Regale nu au voie sa vorbeasca deschis despre gandurile sau emotiile lor. Iar purtarea unor astfel de bijuterii sau accesorii care au o simbolistica incarcata a devenit epitoma unui limbaj elegant, sofisticat, extrem de diplomat care arata cum poti spune foarte multe lucruri atunci cand nu spui nimic. In acest caz, a adus omagii celor doua femei care i-au pavat calea pentru a deveni intr-o zi Printesa si ulterior Regina.

Mai jos puteti descoperi alte bijuterii regale si povestile lor.

Citește în continuare