Skip to content

Kate Winslet a fost spitalizata dupa o cazatura in timp ce filma “Lee”. Noua productie e inspirata din viata fotografei de razboi Lee Miller, fost model Vogue

Pe platourile de filmare ale peliculei “Lee Kate”, Kate Winslet s-a accidentat usor, dar firma de asigurari si echipa de productie au trimis-o la spital pentru investigatii speciale.

Castigatoarea premiului Oscar se afla in Croatia pentru filmarile la Lee, drama istorica in care Winslet joaca rolul fotografei Lee Miller. Ea a fost dusa la un spital din apropiere pentru examinare dupa o cazatura, dar nu pare sa fi suferit rani grave, a confirmat un reprezentant al vedetei.

„Kate a alunecat si a fost dusa la spital ca o masura de precautie ceruta de productie”, a declarat reprezentantul lui Winslet intr-un comunicat. „Ea se simte bine si va filma, asa cum a fost planificat, saptamana aceasta”.

Winslet a fost oficial legata de rolul titular din filmul “Lee” inca din 2020, unde va detine rolul principal al fotografei care si-a inceput cariera ca model pentru American Vogue inainte de a patrunde in cele din urma in domeniul fotografiei si de a deveni corespondentul de razboi al British Vogue.

Drama se inspira din biografia lui Antony Penrose, The Lives of Lee Miller. (Penrose este fiul lui Miller cu cel de-al doilea sot, Roland Penrose.) Directoarea de imagine Ellen Kuras, care a lucrat cu Winslet la Eternal Sunshine of the Spotless Mind si A Little Chaos, regizeaza acest film.

„Acesta nu este absolut deloc un film biografic”, a declarat Winslet pentru Deadline in 2021. „Ceea ce am vrut sa facem a fost sa gasim cel mai interesant deceniu din viata ei. A fost perioada dintre 1938 si 1948, care a dus-o chiar in timpul razboiului. Sunt surprinsa ca nu s-a facut niciodata un film despre aceasta femeie incredibila. Ea a fost neinteleasa si atat de des privita prin prisma unui barbat. Ceea ce a facut ea, in calitate de femeie fotograf pe front in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost sa educe oamenii cu privire la ceea ce s-a intamplat de fapt in timpul razboiului. Lee a fost femeia care a documentat razboiul pentru femei, prin ochii femeilor, pentru o revista pentru femei.”

Marion Cotillard, Jude Law, Andrea Riseborough si Josh O’Connor joaca, de asemenea, in productia care se anunta o reteta perfecta pentru critici, premii si spectatorii care vor sa se lase inspirati de povesti emotionante.

Cand fotograful de razboi si muza suprarealista Lee Miller a murit la varsta de 70 de ani, in 1977, numele ei era cunoscut doar de cativa experti din lumea artei.

Cariera ei a fost insa foarte fructuoasa , a lucrat cu fotojurnalistul american David E. Scherman si a realizat unele dintre cele mai faimoase imagini ale atrocitatilor din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, dar publicul pentru o parte importanta de timp a cunoscut-o drept cea din fotografiile lui Man Ray si ale revistei Vogue.

Fiul lui Miller, Anthony Penrose, a descoperit dupa moartea mamei sale o vasta arhiva cu lucrarile ei si a  infiintat o fundatie in numele lui Miller, iar peste 80.000 de negative au primit un loc adecvat unde expertii si institutiile sa le poata accesa.

De atunci, interesul pentru arta lui Miller a crescut foarte mult, iar anul trecut, Muzeul Salvador Dalí din St. Petersburg, Florida, a organizat o expozitie axata pe contributiile ei la miscarea artistica suprarealista.

Citește în continuare