Skip to content

Ieri s-au lansat primele 3 episoade din „Star Wars: ANDOR”, un nou serial din universul Star Wars disponibil pe Disney+. Protagonistul Diego Luna: „nu este despre un erou care salveaza pe toata lumea. Este despre comunitate.”

Incepand de ieri pe Disney+ este disponibil „Star Wars: ANDOR”, un nou serial desprins din Universul „Star Wars”. In aceeasi zi au fost lansate primele 3 episoade din primul sezon al seriei. 

Este un thriller de spionaj produs de Lucasfilm, in care actiunea are loc cu cinci ani inainte de evenimentele din „Rogue One: O poveste Star Wars”. 

Kyle Soller, Fiona Shaw, Diego Luna, Genevieve O’Reilly si Adria Arjona la premiera Star Wars: Andor din Los Angeles

Este un scenariu plin de pericole, dezamagiri si intrigi ce il are in centrul actiunii pe Cassian Andor care porneste pe un drum care il va transforma intr-un erou rebel.

„Andor” prezinta „Star Wars” dintr-o perspectiva diferita, concentrandu-se asupra oamenilor obisnuiti ale caror vieti sunt afectate de Imperiu. Deciziile pe care le iau au consecinte reale, iar miza pentru ei – si pentru galaxie – nu ar putea fi mai mare.

Serialul ii are in distributie pe Diego Luna care revine in rolul lui Cassian Andor, alaturandu-se distributiei formata din Genevieve O’Reilly, Stellan Skarsgård, Forest Whitaker, Adria Arjona, Denise Gough, Kyle Soller, Fiona Shaw si Faye Marsay.

Intr-un interviu acordat Reuters, Luna a confirmat ca vor fi 12 episoade in primul sezon iar Disney a confirmat deja finantarea celui de-al doilea sezon.

Primul sezon din „Andor” va incerca sa raspunda intrebarii: „cum era viata pentru oameni cand erau dispusi sa sacrifice totul pentru o cauza. Trebuie sa existe actiune si aventura si acel punct de vedere science fiction pe care il astepti de la Star Wars dar in acelasi timp, ne putem permite sa fim diferiti.”, a declarat Luna.

Indiferent de succesul primului sezon, Disney a comandat deja un al doilea sezon al seriei care este menit sa faca legatura intre primul sezon si filmul „Rogue One” in care personajul jucat de Diego Luna se sacrifica pentru binele semenilor sai.

Tony Gilroy, scenaristul „Rogue One” si „Andor” a declarat pentru Reuters ca „important este sa facem totul cat mai real. Vrem sa facem totul real – emotii reale, mize reale, amenintari reale, frica reala, tradare reala, dragoste adevarata, disperare reala, familii reale, drama domestica adevarata, aventura reala.”

Intr-un material publicat in Variety, Gilroy dezvaluie cat de diferit este noul serial fata de tot ce s-a creat pana acum in universul Star Wars.

Tony Gilroy si Diego Luna

In timp ce jurnalistii de la Variety au etichetat „Andor” ca fiind primul serial Star Wars pentru adulti, Gilroy a declarat ca Lucasfilm i-a propus sa lucreze la serial inca din 2018 insa ar fi trebuit sa lucreze pe un scenariu relativ tipic in care un erou – Cassian Andor – si un droid – K-2SO (Alan Tudyk) ar fi trecut prin diferite aventuri impreuna. Ca raspuns, Gilroy a scris propria versiune pentru povestea lui Andor, mult mai diferita fata de tot ce s-a creat pana acum in universul Star Wars, precum „The Mandalorian” sau „Obi-Wan Kenobi”.

 Actiunea din „Andor” se desfasoara in universul Lucasfilm dar nu aduce neaparat elementele recognoscibile din alte filme sau seriale Star Wars. Este vorba despre oameni care nu au nicio legatura cu Han Solo, Luke Skywalker sau Sheev Palpatine dar ale caror viata conteaza la fel de mult.

In Variety, Gilroy a explicat cat de important era sa faca un serial despre oameni normali: „Au creat toata identitatea centrata in jurul unei familii regale, in esenta. A fost grozav. Dar exista miliarde si miliarde si miliarde de alte fiinte in galaxie. Exista cosmeticiene si instalatori. Jurnalisti! Cum sunt vietile lor? Revolutia ii afecteaza si pe ei la fel ca pe toti ceilalti. De ce sa nu folosim Star Wars ca un tun care gazduieste un organism absolut realist, o poveste dramatica, plina de pasiune?”

La randul lui, Luna a explicat la ce se refera Gilroy: „nu este despre un erou care salveaza pe toata lumea. Este despre comunitate.”

Citește în continuare