Skip to content

Incepe Bucharest Fringe 2022 – Maratonul Teatrului Independent. Vor avea loc spectacole gratuite de teatru clasic, acrobatii aeriene, jonglerii cu foc, evenimente pentru copii si adulti. 

Teatrul Apropo organizeaza in acest weekend  in Parcul Obor din Sectorul 2 al Capitalei, intre 23 – 25 septembrie 2022, o selectie a celor mai curajoase si originale creatii independente din diferite arii ale artelor performative, parte din Festivalul Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent.

Anul acesta, evenimentul aflat la a 12-a editie ofera publicului larg acces liber, iar in program sunt spectacole de teatru clasic, acrobatii aeriene, jonglerii cu foc, spectacol pentru copii si adulti, dans si concerte. 

Spectacolul „Don Juan” este readus in fata publicului in adaptarea moderna, fara egal, a regizorului Cristian Pepino, dar si cele mai savuroase si comice personaje ale lui Caragiale, care invita publicul sa urce in trenul fanteziei si al umorului, in spectacolul Statia 13, regizat de Alexandru P. Rusu. 

„Don Juan” in regia lui Cristian Pepino

Masa Tacerii, Poarta Sarutului, Coloana fara sfarsit ale lui Constantin Brancusi devin structura si punctul de plecare ale spectacol sonor „Dezleganie”. In „Hypnagogia”, artista Alina Tofan propune un performance de tip imersiv, care aduce impreuna spatiul fizic si pe cel liminal cu ajutorul unor coduri QR ce ajuta publicul sa afle gandurile din spatele a ceea ce vede. 

Compagnia Eleina D. din Italia vine cu „Humans”, un spectacol de dans inspirat de tabloul pictorului catalan Salvador Dalì intitulat „Metamorfoza lui Narcis”. Spectacolul „Wanted” al Trupei Breasla Actorilor vorbeste despre omul care, preocupat de propriile ganduri, frici si ambitii, devine incapabil sa mai vada dincolo de lucruri. 

„Povestea semintei” de Dumitru Radu Popa, propusa de Scoala de joaca, este o poveste pentru copiii care vor sa inteleaga mai bine lumea in care cresc fiind, in acelasi timp, primul spectacol de teatru pentru publicul larg, accesibilizat in totalitate publicului cu dizabilitati.

Si Alex Stefanescu face parte din program, cu un concert ca va inchide Bucharest Fringe. Intregul program este disponibil aici.

Festivalul continua apoi pana in 2 octombrie, in aproape toata reteaua de teatre independente din capitala, la Teatrul Apropo si la teatrele partenere: Teatrul Godot, unteatru, Teatrul In Culise, Teatrul Infinit, Linotip – Centru Independent Coregrafic, The PUB Universitatii, dar si la Teatrul Bulandra.

„𝐵𝑢𝑟𝑛𝑜𝑢𝑡” de Arcadie Rusu

Programul festivalului cuprinde cele mai noi si inovative spectacole produse de companii independente din Bucuresti si din tara (Cluj, Sibiu, Iasi etc.), insumand nu mai putin de 33 de spectacole, performance-uri itinerante, concerte,  precum si workshop-uri pentru copii, public larg, dar si pentru profesionisti.

Citește în continuare