Skip to content

Django, serialul filmat la Racos, langa Brasov are un prim trailer. Romania arata ca-n Vestul Salbatic, la propriu

DJANGO, cea mai mare productie tv filmata vreodata in Romania are acum si primul trailer.

Serialul cu Matthias Schoenaerts, Noomi Rapace, Nicholas Pinnock si Lisa Vicari in rolurile principale, filmat la Racos, langa Brasov va fi difuzat mai intai in Franta si Italia.

Echipa de regizori a fost formata din Francesca Comencini  (“Gomorrah The Series”), David Evans (“Downton Abbey”) si Enrico Maria Artale (“Romulus”).

Imaginile il prezinta pe Matthias Schoenaerts (care a atras atentia criticii internationale cu rolurile din  “The Danish Girl,” “The Mustang,” “Bullhead” si “Rust and Bone”) in ipostaza lui Django. In primul trailer, pe langa desfasurarea impresionanta de forte (cu soldati si lupte), mai apar Noomi Rapace (The Girl with the Dragon Tatoo), Nicholas Pinnock (MarcellaTop BoyCounterpartCriminal:UK si  For Life) si Lisa Vicari (DARK) in transformarile lor conforme cu western-ul pe care-l interpreteaza.

In noua versiune Django actiunea se petrece in  Vestul Salbatic al Americii anilor 1870, dupa Razboiul Civil. Eroii serialului John si Sarah au intemeiat New Babylon, un  oras rebel populat de proscrisi si refugiati din toate rasele si credintele. Enigmaticul Django soseste in orasul ascuns din Vest in cautarea fiicei lui, Sarah. Este surprins sa o gaseasca chiar aici, acum o tânara femeie, pe cale sa se casatoreasca cu John, liderul orasului. Dar Sarah se teme ca prezenta lui va pune in pericol orasul si ii cere sa plece. Django devine insa un aliat nesperat al proscrisilor din New Babylon in confruntarea cu un adversar mult mai puternic.

In satul Racos lânga Brasov, echipa serialului a construit impresionantul decor al orasului New Babylon. Decorul, imaginat de scenograful Paki Meduri si construit de echipa filmului din lemn si materiale arhaice, dupa metode de acum mai bine de 150 de ani, cu atentie pentru detalii si grija  pentru respectarea spatiului natural, reconstituie cu acuratete stilul epocii din Vestul Americii intr-o locatie spectaculoasa care aminteste de celebrul Grand Canyon din Arizona.

Locul de filmare, spectaculosul vulcan din satul Racos, poate deveni obiectiv turistic international. Aici au fost construite decorurile spectaculoase, dar echipa a filmat si in Delta, precum si la Vulcanii Noroiosi, asa ca serialul Django – care se filmeaza integral in Romania – poate deveni o reclama spectaculoasa pentru turismul din tara noastra.

Bugetul serialului a fost de peste 40 de milioane de euro, producatorii estimand ca in România au fost cheltuiti peste 16 milioane de euro. Filmarea acestei serii in Romania a inseamnat multe locuri de munca in partea tehnica, administrativa, dar si in serviciile de cazare si masa in zona Brasovului, echipa de productie fiind de aproximativ 200 de persoane.

Serialul este o productie Canal+ şi Sky Studios realizata de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franţa), in colaborare Odeon Fiction, StudioCanal si Frame Film (România).

Citește în continuare