Skip to content

Filmul week endului de la Orange TV Go: Turning Red. O poveste animata despre adolescenta si problemele ei, de urmarit cu intreaga familie

Pentru aceasta saptamana avem o recomandare speciala de la Orange TV Go, un film de animatie pentru adolescenti si parinti de adolescenti, o poveste care se integreaza perfect cu vremurile si situatiile pe care le traiesc adolescentii, intamplari care le creeaza angoase si drame emotionale.

„Turning Red” este o aventura creata de studiourile Pixar despre Meilin „Mei” Lee (vocea ii apartine lui Rosalie Chiang), o adolescenta cu origini asiatice care traieste in Canada, care se transforma intr-un panda rosu atunci cand trece la pubertate.

Aceasta transformare – intr-un animal simpatic, dar care provoaca daune intentionate sau involuntare – e o frumoasa metafora pentru ceea ce inseamna, in viata de dincolo de animatie, adolescenta, tocmai de aceea e potrivit pentru tinerii de peste 12 ani si pentru parintii lor.

Sub ambalajul unor glume si situatii in care ajunge acest panda rosu, cu pubertatea si adolescenta in centrul actiunii,  avem referiri la indragostiri adolescentine, iubiri generate de admiratia pentru celebritati, dar si descrieri despre de ce sunt sexy si atractive diverse celebritati.

Filmul incurajeaza curiozitatea, compasiunea, curajul, autocontrolul si munca in echipa, iar parintii care se uita impreuna cu copiii lor la acest film pot discuta dupa aceea o multime de aspecte: de la importanta purtarii unor conversatii sincere despre pubertate pana la pericolele minciunii, dar si nevoia de a avea atat prieteni apropiati, cat si adulti de incredere.

Pentru adulti, filmul poate fi si o interpretare foarte inteligenta despre comportamentele invatate ca raspuns la opresiune, abuzuri sau alte provocari care sunt apoi transmise generatiei urmatoare, dar si ca un comentariu despre modul in care copiii din diaspora fac fata provocarilor uriase pe care le au pentru a reusi, mai ales in mediile care se confrunta cu discriminarea si alienarea.

„Turning Red”/ „Rosu aprins” poate fi vazut la orice ora va doriti sa creati o atmosfera speciala in familia dvs, daca sunteti abonat Orange sau utilizator prepay Orange; poate fi inchiriat din sectiunea Movie Go din Orange TV Go pana pe 28 decembrie. Il gasiti aici

Mai multe detalii despre serviciu puteti gasi aici.

Cu Orange TV Go vedeti tot ce va intereseaza, oriunde ati fi, va bucurati de filmele si emisiunile preferate chiar si când sunteti in miscare, in plus, puteti câstiga super premii la concursurile din aplicatie.

Puteti descarca aplicatia din Google PlayApp Store sau AppGallery  

Citește în continuare