Skip to content

La Saptamana Modei de la Milano a fost prezentata cea mai mare sculptura gonflabila din lume. La 14 metri inaltime, a stabilit un nou record mondial dupa ce a aparut intr-o arena sportiva pe podiumul showului Diesel pentru primavara/vara 2023.

Atelierul de design Dennis Vanderbroeck din Danemarca a creat cea mai mare sculptura gonflabila din lume inspirandu-se din maretia statuilor antice.

Lucrarea a fost creata cu prilejul prezentarii de moda pentru colectia primavara/vara 2023 a brandului italian Diesel care a avut loc pe 21 septembrie la Allianz Cloud Arena, in cadrul Saptamanii Modei de la Milano 2022.

Sculptura a fost piesa centrala a showului si a stabilit un nou record mondial omologat de Guinness. Masoara 50 de metri lungime, 38 de metri latime si 14 de metri inaltime si fost amplasata in centrul arenei care are o capacitate de 5.000 de locuri.

”In timpul discutiilor creative despre concept pe care le-am avut cu Glenn Martens, directorul artistic al Diesel, am descoperit intamplator ca sculptura va depasi recordul mondial. Mai apoi am devenit obsedati de aceasta idee si in cele din urma am si realizat-o. Odata ce a fost plantata in capul nostru nu am putut sa-i mai dam drumul si am inceput sa vorbim cu cei de la Guinness World Records si parea ca o sa avem o sansa reala sa doboram recordul,” a declarat pentru publicatia Dezeen Dennis Vanderbroek, fondatorul firmei daneze. 

Lucrarea infatiseaza un grup de 4 corpuri de culoare argintie carora nu li s-a oferit atribute de gen si care se contopesc si se prabusesc unul in celalalt. Au membrele incurcate si orientate atat catre tavan, cat si spre podea.

Piesa a fost inspirata din sculpturile antice, sporturile extreme, contorsionism si dans. Creatorii ei s-a folosit de programe digitale de modelare 3D prin care au creat pozitii imposibile pentru corpul uman si din care au ales modelul cel mai sugestiv pentru a fi, in cele din urma, pus in practica.

”Inspiratia pentru designul spatial a inceput cu cercetarea posturilor regasite la sculpturile antice. Mai apoi am creat gradual un narativ care exploreaza limitarile fizice ale corpului uman. Sculptura domina spatiul existent si copleseste audienta prin dimensiune, insa in acelasi timp ofera si senzatia de intimitate.”, a adaugat Vanderbroek. 

Echipa Vanderbroek a colaborat cu un producator de obiecte gonflabile, Bigger Than Life, pentru a produce si construi sculptura. A fost fabricata dintr-un material de nailon, similar cu cel folosit in productia de parasute.

La prezentarea de moda Diesel au participat mai bine de 4.800 de persoane, dintre care peste 3.000 de persoane care s-au inregistrat pentru bilete gratis, inclusiv 1.600 de studenti la moda din Milano.

Colectia de primavara/vara 2023 este a doilea proiect pentru Diesel al noului director artistic Glenn Martens care isi doreste a revitalizeze brandul. Martens a inceput sa reinterpreteze piesele clasice Diesel folosind denim vechi si piele.

Totodata, showul a fost deschis publicului la initiativa lui Martens de a vinde brandul ca un ”lux democratic”, mult mai accesibil. Mai jos puteti urmari intregul show Diesel pentru sezonul primavara/vara 2023.

Citește în continuare