Skip to content

Instagram si Twitter au decis sa ii suspende temporar conturile lui Kanye West. Artistul a facut mai multe remarci impotriva evreilor

Rapperul american Kanye West a fost suspendat temporar de pe retelele sociale Instagram si Twitter, dupa ce postarile acestuia, considerate antisemite, au incalcat regulile de conduita ale platformelor, a anuntat publicatia Daily Mail.

Disputa a inceput intr-o conversatie a lui Kanye West cu rapperul Sean Combs (Diddy), unde il acuza pe acesta ca „este controlat de evrei“, postare care a fost eliminata de Instagram. Dupa restrictia pe Instagram, conflictul a escaladat apoi pe Twitter, unde Kanye a mentionat intr-un text si mai violent si explicit ca declara razboi evreilor, explicand ca „nu poate fi acuzat de antisemitism, deoarece si persoanele de culoare sunt evrei“. Twitter a sters postarea, iar contul artistului a fost restrictionat din cauza incalcarii regulilor retelei sociale.

Starea conflictuala a cunoscutului rapper a inceput la Saptamana Modei de la Paris, cand acesta a venit imbracat cu un tricou pe care scria „White Lives Matter“, o reinterpretare personala a celebrului slogan „Black Lives Matter“, unul dintre cele mai puternice mesaje anti-rasiste din vara anului 2020 din Statele Unite.

Acest lucru a generat critici din partea mai multor invitati, printre care si rapperul Diddy, care i-a atras atentia pe Instagram, criticandu-l. De acolo, conflictul a escaladat in situatia de a ramane fara conturi de social media, din cauza rasismului.

Publicatia Daily Mail mentioneaza si ca Organizatia American Jewish Committee (AJC) l-a acuzat ca promoveaza „ura impotriva evreilor, iar Kanye West ar trebui sa gaseasca o modalitate de a-si exprima punctul de vedere fara a recurge la antisemitism“.

Printre altele, rapperul Kanye West a fost diagnosticat cu tulburare bipolara, fiind mai multe situatii in care acesta a postat pe platformele de social media mesaje nepotrivite. De altfel, si oficialii Instagram, printr-un purtator de cuvant de la Meta, compania care detine si platforma Instagram, au mentionat ca i-au suspendat contul pentru limbaj nepotrivit, explicand vag ca „Este posibil sa punem restrictii asupra conturilor care ne incalca in mod repetat regulile“.

Citește în continuare