Skip to content

Marvel si Pfizer au creat o revista de benzi de desenate „Avengers: Everyday Heroes” pentru a promova vaccinarile. Primul numar este disponibil gratuit online, revista fizica va fi distribuita in centre medicale.

Dupa situatia creata in timpul pandemiei de COVID-19 cu dezinformari raspandite la nivel global, compania Marvel se implica intr-o campanie realizata alaturi de Pfizer menita sa ii educe pe cei mici cu privire la importanta vaccinarii.

Solutia Marvel este o revista de benzi desenate intitulata „Avengers: Everyday Heros” in care oamenii de rand devin eroi prin faptul ca se vaccineaza.

Povestea din primul numar al revistei incepe cu o familie care asteapta la rand sa se vaccineze intr-o clinica medicala. In acelasi timp, la stiri apare o stire conform careia grupul de supereroi Avengers au pornit intr-o noua misiune impotriva raufacatorului Ultron. 

Revista ilustreaza modul in care o familie oarecare discuta originile si istoria supereroilor si modul in care ei sunt mereu primii care raspund pericolelor si incearca sa salveze lumea. Este un mod de a oglindi implicarea companiei Pfizer in pandemie, fiind una dintre primele companii farmaceutice producatoare de vaccinuri care s-a implicat activ in gasirea unei solutii impotriva virusului.

Primul numar poate fi citit gratuit aici, urmand sa fie disponibil in clinici si centre medicale in format fizic. Momentan nu se stie daca proiectul va ajunge si in Romania.

Pentru a-i obisnui pe cei mici cu evolutia pandemiilor, povestea ilustrata in benzi desenate include o discutie despre raufacatorul Ultron, care se afla in universul Avengers de zeci de ani, continua sa evolueze. Cu fiecare varianta a lui Ultron, Avengers gasesc mereu un mod „de a inova si de a se adapta” si a utiliza cele mai noi descoperiri si cercetari in domeniu pentru a gasi moduri de a-l invinge.

Revista are 16 pagini si include un mesaj din partea sponsorilor, Pfizer si BoNTech, prin care sunt incurajati sa se vaccineze cu primele doze sau cu booster: „Eroii din fiecare zi nu poarta cape sau costume dar poarta un bandaj mic in partea de sus a bratului, dupa ce si-au facut cel mai recent vaccin COVID-19.”

Nu este prima data cand grupul Avengers a fost implicat in lupta impotriva COVID-19.

In august 2021, SOMOS, unul dintre principalii furnizori de servicii medicale din New York a lucrat cu Marvel pentru a darui copiilor de la 12 ani in sus care si-au facut prima doza a a vaccinului cate un exemplar al revistei „Avengers: We Are Resilient”. Campania l-a implicat inclusiv pe primarul Bill De Balsio care a declarat pentru New York Times: „COVID este precum Thanos, gata sa raneasca milioane de oameni din jurul lumii.”

Intre timp, Marvel pregateste lansarea celui de-al doilea „Black Panther”, primul dupa moartea protagonistului Chadwick Boseman.

„Black Panther: Wakanda Forever” arata regatul Wakanda in urma mortii lui T’Challa – prin care ii este adus un tribut lui Chadwick Boseman care a murit pe 28 august 2020 din cauza cancerului de colon – si ii readuce inapoi pe Lupita Nyong’o (Nakia), Letitia Wright (Shuri), Angela Bassett (Ramonda).

In acelasi timp, trailerul introduce si personaje noi precum Namor, jucat de Tenoch Huerta, dar si Riri Williams (Dominique Thorne), Aneka (Michaela Coel), Namora (Mabel Cadena) si Alex Livanalli (Attuma).

Desi se credea ca „Avengers: Endgame” a conchis seria de blockbustere „Avengers”, ultimul film din serie devenind cel mai bine vandut film din toate timpurile, cu peste 2,7 miliarde de dolari din box-office. Astfel, surpriza Marvel a fost cu atat mai mare cand a anuntat 2 filme noi „Avengers”.

Surpriza Marvel a fost dubla deoarece „Avengers: The Kang Dinasty” si „Avengers: Secret Wars” vor fi lansate la cateva luni distanta, in anul 2025.  Momentan, nu se cunosc detalii despre scenariile celor 2 filme, se banuieste ca „Secret Wars” ar putea fi inspirat dupa benzile desenate cu acelasi nume in care majoritatea super-eroilor traiesc intr-o lume post-apocaliptica, dupa „Engame”, numita Battleworld.

In schimb, a fost confirmat faptul ca fratii Russo nu vor regiza celor 2 filme noi si nu vor fi implicati in aceste proiecte, urmand sa lucreze la alte filme Marvel.

Recent a fost deschis, la Disneyland Paris, mult-asteptatul parc de distractii „Avengers Campus”. Mai multe puteti afla mai jos.

Citește în continuare