Skip to content

La Comic-Con, Marvel a lansat primul trailer „Black Panther: Wakanda Forever” cu un omagiu adus lui Chadwick Boseman. A anuntat 2 filme noi Avengers, „The Kang Dynasty” si „Secret Wars”, si programul complet al lansarilor pana in 2025.

In week-end-ul care tocmai s-a incheiat a avut loc conventia Comic-Con dedicata iubitorilor de benzi desenate si ecranizarilor celor mai iubite povesti Sci-Fi. Cel mai asteptat moment al evenimentului desfasurat in San Diego a venit din partea Marvel Cinematic Universe care a anuntat „Phase 5” si „Phase 6, programul de premiere cinematografice pentru urmatorii 3 ani.

Productiile care incheie selectia „The Multiverse Saga” se vor finaliza cu lansarile a doua filme noi din seria „Avengers” care vor fi lansate in noiembrie 2025. Pana atunci, cea mai importanta lansare a acestui an va fi „Black Panther: Wakanda Forever”.

La Comic-Con a fost prezentat primul trailer al productiei „Black Panther: Wakanda Forever” care va intra in cinematografe pe 11 noiembrie 2022. Filmul va conchide „Phase 4” a programului Marvel Cinematic Universe.

Trailerul a fost prezentat regizorul Ryan Coogler la finalul unei prestatii live din partea Baaba Maal si Massamba Diop, care au fost insotiti de dansatori si tobosari pentru a aduce un tribut culturii africane.

„Black Panther: Wakanda Forever” arata regatul Wakanda in urma mortii lui T’Challa – prin care ii este adus un tribut lui Chadwick Boseman care a murit pe 28 august 2020 din cauza cancerului de colon – si ii readuce inapoi pe Lupita Nyong’o (Nakia), Letitia Wright (Shuri), Angela Bassett (Ramonda).

In acelasi timp, trailerul introduce si personaje noi precum Namor, jucat de Tenoch Huerta, dar si Riri Williams (Dominique Thorne), Aneka (Michaela Coel), Namora (Mabel Cadena) si Alex Livanalli (Attuma).

Scenariul filmului a fost influentat si modelat de moartea lui Chadwick Boseman iar in „Black Panther: Wakanda Forever”, toate personajele sunt afectate de disparitia lui T’Challa, marcand o miscare fara precedent in istoria filmelor Marvel.

Productia celui de-al doilea film din seria „Black Panther” a inceput in 2019 si ar fi trebuit sa fie filmat in 2020 insa planurile au fost intrerupte in momentul in care Chadwick Boseman a murit din cauza cancerului de colon in august 2020. Boseman juca rolul principal al lui T’Challa, Regele tinutului Wakanda iar in urma reactiilor publicului dupa decesul actorului, Marvel a decis sa puna capat rolului si sa modifice intreaga poveste conform intamplarilor din viata reala. 

Dupa ce scenariul a fost rescris iar intreaga distributie a fost restructurata pentru „Wakanda Forever”, filmairle s-au desfasurat in perioada iunie – noiembrie 2021 in Atlanta si Brunswick, Georgia si langa Massachusetts, fiind incheiate in ianuarie 2022 in Puerto Rico.

Pe langa prestatia actoriceasca de exceptie, rolul lui Boseman a fost unul istoric deoarece a fost primul super-erou afro-american intr-un film cu buget urias. A avut o insemnatate uriasa in SUA, unde rasismul este in continuare o problema majora, si a atras cifre-record de oameni in cinematografe, devenind al 9-lea cel mai bine vandut film din toate timpurile.

Desi se credea ca „Avengers: Endgame” a conchis seria de blockbustere „Avengers”, ultimul film din serie devenind cel mai bine vandut film din toate timpurile, cu peste 2,7 miliarde de dolari din box-office. Astfel, surpriza Marvel a fost cu atat mai mare cand a anuntat 2 filme noi „Avengers”.

Surpriza Marvel a fost dubla deoarece „Avengers: The Kang Dinasty” si „Avengers: Secret Wars” vor fi lansate la cateva luni distanta, in anul 2025.  Momentan, nu se cunosc detalii despre scenariile celor 2 filme, se banuieste ca „Secret Wars” ar putea fi inspirat dupa benzile desenate cu acelasi nume in care majoritatea super-eroilor traiesc intr-o lume post-apocaliptica, dupa „Engame”, numita Battleworld.

In schimb, a fost confirmat faptul ca fratii Russo nu vor regiza celor 2 filme noi si nu vor fi implicati in aceste proiecte, urmand sa lucreze la alte filme Marvel.

Zilele trecute a fost deschis, la Disneyland Paris, mult-asteptatul parc de distractii „Avengers Campus”. Mai multe puteti afla mai jos.

Programul complet anuntat la Comic-Con incepe cu ultimele 2 premiere din „Phase 4”: „She-Hulk: Attorney at Law” (17 august 2022) si „Black Panther: Wakanda Forever” (11 noiembrie 2022). Un aspect interesant este faptul ca predomina filmele cu anti-eroi.

„Phase 5” incepe pe 17 februarie 2023 cu premiera „Ant-Man and the Wasp: Quantumania” care ii are in distributie pe Jonathan Majors, Paul Rudd, Kathryn Newton, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer si Evangeline Lilly.

Va fi urmat de „Secret Invasion” in primavara 2023 cu Samuel L.Jackson, Don Cheadle, Martin Freeman, Olivia Colman si Emilia Clarke. Urmeaza „Guardians of the Galaxy Vol.3” pe 5 mai 2023 cu Chris Pratt, Karen Gillan, Pom Klementieff, Sean Gunn, Will Poulter si Maria Bakalova.

In vara anului 2023 sunt programata premierele serialului „Echo” (sezonul 1) si „Loki (sezonul 2), ambele pe Disney+. Sunt urmate de lungmetrajul „Blade” pe 3 noiembrie 2023, „Ironheart” in toamna 2023 si serialul „Agatha: Coven of Chaos” in iarna 2023-2024.

„Phase 5” se va incheia cu „Daredevil: Born Again” in primavara 2024, „Captain America: New World Order” pe 3 mai 2024 si „Thunderbolts” pe 25 iulie 2024.

„Phase 6” va dura mai putin de un an si va debuta cu „Fantastic 4” pe 8 noiembrie 2024, va continua cu „Avengers: The Kang Dynasty” pe 2 mai 2025 si se va incheia cu „Avengers: Secret Wars” pe 7 noiembrie 2025.

Citește în continuare