Skip to content

Chadwick Boseman, protagonistul din “Black Panther”, a murit de cancer. Trei dintre discursurile sale emotionante.

Chadwick Boseman, actorul care a devenit cunoscut la nivel mondial mai ales datorita succesului filmului “Black Panther”, a murit in aceasta noapte.

Avea 43 de ani si de 4 ani se lupta cu un cancer la colon.

Boseman, care avea educatie si in actorie si in dans, a dat chip pe ecran mai multor personalitati de culoare  americane: Jackie Robinson, James Brown si Thurgood Marshall si visa sa-l interpreteze pe Muhammad Ali.

Echipa sa a marturit ca Chadwick a filmat ‘Marshall’ , ‘Da 5 Bloods,’ ‘Ma Rainey’s Black Bottom’ intre sedinte de chimioterapie, operatii si tratamente complicate, dar ca actorul nu a vrut sa –si intrerupa activitatea si a fost un exemplu emotionant pentru fiecare membru al echipelor de filmare.

Chadwick Boseman e unul dintre actorii de culoare care a beneficiat de o bursa de studii dintre cele platite anual de o alta legenda a cinematografiei, Denzel Washington.

A muncit din tinerete in multe job-uri conexe teatrului, a scris piese de teatru pe care spera sa le regizeze si a ajuns in lumea filmului abia la 35 de ani.

Iata-l multumindu-i lui Washington la gala AFI cand i-a inmanat un premiu pentru intreaga activitate.

Boseman venea dintr-o familie simpla (mama asistenta medicala, tatal agricultor), avea inca 2 frati mai mari (cu 5, respectiv 10 ani), unul e preot, celalalt fost dansator in companiile Martha Graham si Alvin Ailey si protagonist in musicalul “The Lion King,” versiunea americana.

In 2018, Chadwick a tinut un speech foarte emotionant la universitatea pe care a absolvit-o, cand i-a fost desemnat un titlu de doctor onorific, in care a vorbit despre cum e sa fii popular dar sa porti cu tine bagajul tuturor momentelor in care ai fost respins, in care comunitatea nu te-a acceptat. Si a povestit cat de important a fost pentru el sa aiba doi frati care sa-i fie exemplu.

Era unul dintre actorii de culoare cei mai vehementi in lupta pentru egalitate si respectarea drepturilor fiecaruia. La SAG Awards, anul trecut, a vorbit despre cum e sa fii tanar, talentat si … de culoare. “ Noi stim cum e sa nu se gaseasca roluri mari pentru tine, cum e sa fii coada, dar niciodata capul. Si de asta muncim in fiecare zi. Pentru ca stim – nu ca vom ajunge la premii si o sa ne imbogatim – ci stim ca avem ceva special si vrem sa aratam asta lumii.”

Citește în continuare