Skip to content

Barbie a lansat o papusa Tina Turner inspirata de videoclipul „What’s Love Got to Do with It”, cel mai mare hit al artistei. La 82 de ani, dupa mai multe probleme de sanatate, Turner se bucura ca muzica ei va fi cunoscuta unei noi generatii de copii.

Compania de jucarii Mattel continua seria lansarilor de papusi inspirate de femei inspirationale prin papusa Barbie Tina Turner care aniverseaza 40 de ani de la hitul „What’s Love Got To Do With It”.

Stilul papusii include printre cele mai recognoscibile elemente asociate artistei Tinei Turner in anii ’80 cand a devenit o cantareata solo de succes.

Papusa, care face parte din seria „Barbie Signature Music” poarta o tinuta inspirata de videoclipul muzical al piesei lansate in anii ’80 – o rochie neagra, scurta, purtata sub o jacheta de blugi si coafura devenita semnatura a artistei cu parul tapat, cu mult volum. Acestea sunt asortate, la fel ca in videoclipul „What’s Love Got To Do With It”, cu dresuri negre, pantofi negri cu toc si un microfon argintiu.

„Am folosit o multime de capturi de ecran pentru a vedea parul din toate unghiurile. Au tapat foarte mult si am utilizat mult fixativ.”, a declarat Bill Greening, designerul papusii, intr-un comunicat de presa.

In timp ce compania Mattel a scris pe Instagram: „Barbie este mandra sa onoreze cariera de neegalat a ‘Reginei Rock ‘n Roll’ cu o papusa Barbie. Colectionarii si fanii muzicii deopotriva pot sarbatori icoana muzicii cu noua papusa Signature #Barbie.”, Turner, in varsta de 82 de ani in acest moment, a raspuns printr-o declaratie inclusa in comunicatul de presa care anunta lansarea: „Sunt onorata sa ii urez bun venit lui Barbie a mea in grupul de femei pioniere deja existent si sa includ cat mai multi copii in calatoria mea.”

Barbie Tina se alatura altor papusi din seria muzicala, precum David Bowie si Gloria Estefan. Poate fi achizitionata de pe magazinul online Mattel si Amazon – primul stoc pus la dispozitie s-a epuizat deja, urmeaza sa fie create alte papusi in curand.

Turner se alatura altor femei pioniere care au fost onorate cu o papusa Barbie, cum ar fi Madame C.J. Walker, Jane Goodall si actrita transgender Laverne Cox.

Pe site-ul sau, Mattel a scris despre Turner ca „a trecut de la cantatul din tinerete in corul bisericii ei rurale din Nutbush, Tennessee, la a deveni interpreta legendara pe care o numim drept „Regina Rock’n Roll-ului”, fara indoiala. Barbie sarbatoreste cariera muzicala si calatoria fara precedent a Tinei Turner. Este unul dintre cele mai bine vanduti artisti din toate timpurile.”

Anna Mae Bullock s-a nascut pe 26 noiembrie 1939, in Nutbush, statul Tennessee. Tina Turner este numele de scena. Artista detine recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vandute vreodata. In anii ’60 a deveni cunoscuta ca parte a duo-ului Ike & Tina. A debutat solo in 1977.

O mare parte a adolescentei si-a petrecut-o in St. Louis, la Clubul Manhattan, fascinata de muzica R&B. Aici l-a cunoscut si pe pionierul rock&roll-ului, Ike Turner, care sustinea concerte impreuna cu Kings of Rhythm.

Ike i-a devenit sot, iar in anii ’60 au inceput sa cante impreuna, fiind apreciati pentru spectacolele live si piesele lor, precum hitul „Proud Mary”.

S-a despartit de Ike Turner in anii ’70 si a urmat o cariera solo. Dupa succesul avut cu albumul „Private Dancer”, cantareata a devenit si mai renumita pentru concertele sale unice, energice si pentru vocea usor ragusita, impreuna cu aspectul sau „signature” – de obicei cantand in fuste scurte care ii expuneau celebrele picioare voluminoase, dar si coafura in stil punk.

In 1986 a lansat al doilea album solo intitulat „Break Every Rule”, cu surprinzatoarea melodie „Typical Male”, un alt succes al cantaretei care s-a clasat pe locul al doilea in topurile pop.

In 1984, la cativa ani dupa divortul de sotul Ike Turner, Tina a inregistrat si lansat albumul de succes „Private Dancer” care i-a consolidat statutul de artista solo.

„What’s Love Got to Do with It” a fost elementul cheie in  succesul solo al Tinei Turner. Single-ul, lansat la 1 mai 1984, a transformat-o  intr-un superstar la nivel global, ramanand in continuare cel mai difuzat cantec al ei. A fost premiat cu 3 trofee Grammy si considerat al doilea cel mai bun cantec al anului respectiv, dupa „When Doves Cry” al lui Prince. Albumul „Private Dancer”, al cincilea din cariera ei solo, s-a vandut in peste 12 milioane de exemplare.

Piesa a devenit primul si singurul single al cantaretei care a urcat pe locul 1 in Billboard Hot 100, cel mai important clasament muzical din SUA. Ulterior, a dat si titlul filmului biografic din 1993 despre viata lui Turner, cu Angela Bassett in rol principal.

Printre colaborarile sale se afla cele cu The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart si Cher. A lansat noua albume de studio, care au fost vandute in peste 100 de milioane de copii in intreaga lume.

Printre cele mai cunoscute single-uri ale Tinei Turner se afla „Private Dancer”, „The Best”, „What You Get Is What You See”, „Nutbush City Limits”, „Golden Eye”.

A fost premiata cu 8 premii Grammy, iar in anul 1991 a fost inclusa in Rock and Roll Hall Of Fame.

Piesa ei „River Deep – Mountain High” a fost inclusa in Grammy Hall of Fame, in anul 1999.

Turner a jucat si in filme precum muzicalul rock din 1975, „Tommy”, in filmul de actiune din 1985, „Mad Max Beyond Thunderdome” alaturi de Mel Gibson, si pelicula „Last Action Hero” (1993).

A lansat albumele „Wildest Dreams”(1996) si „Twenty Four Seven Seven” (1999) si a intregistrat mai multe coloane sonore printre care „He Lives in You” pentru filmul „The Lion King 2” si „Golden Eye” pentru productia James Bond cu acelasi nume.

Turner, in varsta de 82 de ani, s-a retras din industria muzicala de mai bine de un deceniu, cu exceptia unor aparitii sau interpretari ocazionale. In 2008, cantareata a sustinut turneul sau aniversar „Tina!: 50th Anniversary Tour”, care a devenit unul dintre cele mai vandute spectacole din acel an.

In decembrie 2020, Tina Turner a lansat cartea de memorii „Happiness Becomes You: A Guide to Changing Your Life for Good”. Artista spunea atunci ca nu vrea sa mai cante. Intr-un interviu pentru Variety, Tina Turner declara ca si-a gasit linistea in spiritualitate si practici budiste.

Starea de sanatate a Tinei Turner a fost pusa la incercare de-a lungul anilor. Artista a suferit un atac cerebral la 3 saptamani dupa nunta cu actualul sot, Erwin Bach. Si-a revenit, iar dupa trei ani, rinichii ei au inceput sa cedeze.

La 78 de ani, a suferit un transplant de rinichi. Cel care i-a donatul rinichiul a fost chiar sotul ei, Erwin Bach. Tina Turner a scris despre gestul incredibil de generos al sotului sau intr-o alta carte a sa, “My Love Story”.

Ea marturiseste in carte ca in decembrie 2016, rinichii ei functionau doar in proportie de 20%, iar starea lor se deteriora rapid.

„Erwin m-a socat spunandu-mi ca vrea sa-mi doneze un rinichi. Nu puteam sa cred si sunt momente cand inca nu pot sa cred. Am fost coplesita de generozitatea ofertei sale. Cand s-a gandit la viitorul sau, s-a gandit la mine. ‘Viitorul meu este viitorul nostru’ mi-a spus el”, scrie Tina Turner.