Skip to content

Regizorul Zoltán Balázs se reintoarce pe scena Teatrului Odeon cu spectacolul PANDORIUM, dupa „Fabule” de La Fontaine. Conrad Mericoffer, Alina Berzunteanu, Madalina Ciotea, Ioana Marcoiu, Crina Muresan sunt in distributie

Dupa montarile spectacolelor „Gardenia” de Elżbieta Chowaniec (premiera mai 2018) si „Pentru binele tau” de Pier Lorenzo Pisano (iunie 2019), regizorul Zoltán Balázs (Ungaria) revine pentru a treia oara la Teatrul Odeon unde pune in scena spectacolul PANDORIUM dupa „Fabule” de La Fontaine, scenografia Constantin Ciubotariu, cu Conrad Mericoffer, Alina Berzunteanu, Madalina Ciotea, Sabrina Iaschevici, Ioana Marcoiu, Crina Muresan, Catalina Mustata, Paula Niculita si Simona Popescu.

La Fontaine este unul din marii scriitori cu adevarat reprezentativi ai psihologiei nationale franceze, inofensiv autor de fabule in aparenta, de fapt unul din criticii cei mai lucizi si mai necrutatori ai societatii din timpul lui.

Credit foto: Ioana Ilas Bodale si Andrei Gindac, Teatrul Odeon

„Autorul creeaza o opera originala, de o extraordinara varietate si vitalitate, plina de umor si intelepciune, constituind atat o panorama a viciilor si defectelor umane, a nedreptatilor si asupririi sociale, cat si un compendiu al unei morale care se sprijina pe bun simt, cumpatare si precautie”, noteaza oficialii teatrului.

Naturaletea, ironia si umorul acestor mici capodopere spirituale, in care evolueaza personaje alegorice alese in special din regnul animal, raman valabile si astazi, desi au fost scrise acum aproape trei secole. Iar relatiile dintre barbati si femei, cu secretele lor, se oglindesc la fel in acest caleidoscop, „o ampla comedie cu o suta de acte diferite si a carei scena este universul”, dupa cum isi definea opera insusi La Fontaine.

Regizorul Zoltán Balázs s-a nascut la Cluj, in 1977, si a absolvit sectiile de actorie si de regie de la Universitatea de Teatru si Film din Budapesta. A studiat cu Robert Wilson la Paris si a absolvit si cursul de regie al Uniunii Teatrelor Europene de la Stuttgart.

In 2001, a fondat unul dintre cele mai importante teatre independente din Budapesta, Teatrul Maladype, al carui director artistic este, fiind totodata o prezenta constanta la festivaluri si teatre din toata lumea – nu numai cu compania sa, ci si ca regizor. A montat in Statele Unite, Franta, Germania, Slovenia, Slovacia si Romania.

Premiera este programata joi, 3 si vineri, 4 noiembrie, ora 19.00, in Sala Majestic a Teatrului Odeon. Biletele se pot achizitiona de aici. Urmatoarea reprezentatie este pe 20 noiembrie.

Citește în continuare