Skip to content

Seria completa Harry Potter a revenit pe HBO Max. Filmele fusesera eliminate de pe platforma in vara trecuta

Toate cele opt filme ale cunoscutei serii Harry Potter au revenit pe platforma HBO Max dupa ce au fost eliminate in vara trecuta.

Situatia s-a creat din cauza faptului ca in 2016, Warner Bros. a vandut drepturile de televiziune comerciala pentru toate cele opt filme Harry Potter catre NBCUniversal, intr-un contract de sapte ani, apoi, in aprilie 2022, Warner Bros. a fuzionat cu Discovery si de atunci incearca sa reduca titlurile subperformante din serviciul sau de streaming HBO Max, dar si sa obtina inapoi filmele care inca performeaza, ca seria Harry Potter.

Pe masura ce serviciile de streaming au crescut in popularitate si ca numar, toate companiile au facut eforturi sa recastige continutul pe care l-au licentiat pentru a-si consolida propriile servicii. Un alt exemplu este Disney, care si-a lasat contractul de streaming cu Netflix sa expire pentru a muta apoi pe propria platforma continutul.

Anul acesta, seria de filme Harry Potter aniverseaza 20 de ani de la prima aparitie pe ecrane, iar HBO Max a pregatit un episod aniversar, „Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts” – „Aniversarea de 20 ani Harry Potter: Revenirea la Hogwarts”.

In decembrie anul trecut, HBO Max a dezvaluit prima imagine cu Daniel Radcliffe, Rupert Grint si Emma Watson impreuna in sala comuna Gryffindor. Watson sta intre Grint si Radcliffe in timp ce trio-ul rade, amintindu-si, fara indoiala, de deceniul petrecut impreuna, in care au adus la viata personajele Harry, Ron si Hermione.

Joanne Rowling, cunoscuta ca J.K. Rowling este o autoare britanica, autoarea romanelor de fantezie “Harry Potter”, scrise dupa o idee care i-a venit intr-o calatorie cu trenul de la Manchester la Londra in 1990.

Volumele din seria “Harry Potter” au castigat numeroase premii, s-au vandut in mai mult de 500 de milioane de exemplare si au fost ecranizate in 8 filme. Este cea mai bine vanduta autoare din UK, iar in octombrie 2010 a fost numita “Cea mai influenta femeie din Marea Britanie”. De-a lungul timpului a sustinut mai multe organizatii de caritate, printre care “Comic Relief”, “One Parent Families” si “Multiple Sclerosis Society of Great Britain”, iar din 2004 este cofondator al fundatiei de caritate, “Lumos”, alaturi de Emma Nicholson (politician britanic).

Lansata in iulie 2007, ultima carte Harry Potter, „Harry Potter si Talismanele Mortii”, este cea mai repede vanduta carte din toate timpurile, in 11 milioane de copii in prima zi de la lansarea in Regatul Unit si SUA. De-a lungul unui an, cand Rowling termina de scris ultima carte, si-a permis sa fie filmata pentru un documentar care a rulat in Marea Britanie pe canalul ITV pe 30 decembrie 2007. Intitulata „J. K. Rowling… A Year In The Life”, productia o prezinta pe faimoasa autoare intorcandu-se la casa inchiriata din Edinburgh unde traise si terminase prima carte Harry Potter.

Citește în continuare