Skip to content

Bob Dylan i-a adus un tribut muzical lui Jerry Lee Lewis. Intr-un concert din Marea Britanie, Dylan le-a spus fanilor ca muzicianul, care a murit vineri, „va trai pentru totdeauna”

Fanii Bob Dylan stiu ca acesta interactioneaza foarte rar cu publicul sau la concertele live, insa intr-un moment rar de conversatie, Bob Dylan i-a adus un omagiu lui Jerry Lee Lewis cu melodia „I Can’t Seem to Say Goodbye”.

Concertul a avut loc la Motorpoint Arena din Marea Britanie pe 28 octombrie 2022: „Nu stiu cati dintre voi stiti, dar Jerry Lee a plecat. Vom canta acest cantec, unul de-al lui. Jerry Lee va trai pentru totdeauna – stim cu totii asta.”

Cei doi artisti au avut un respect reciproc. Dylan a scris „To Be Alone With You” pentru Lewis, dar nu a fost niciodata inregistrat de The Killer si a ajuns pe albumul lui Dylan, Nashville Skyline. Lewis mai tarziu a interpretat piesa „Rita May” a lui Dylan.

Saptamana trecuta, au aparut mai multe stiri in presa americana care anuntau moartea artistului, insa familia sa a negativ stirile pe surse. Ulterior, stirea ca legenda rock-and-roll-ului a plecat dintre noi a fost transmisa direct de agentul sau.

Jerry Lee Lewis, ale carui hituri includ „Great Balls of Fire” sau „Whole Lot of Shakin’ Going On”, a suferit un accident vascular cerebral in 2019, dar s-a recuperat, iar in 2020 a anuntat planurile de a inregistra un album de cover-uri gospel cu producatorul T-Bone Burnett.

Un pionier al muzicii rock and roll, Lewis a fost introdus in 1986 în Rock and Roll Hall of Fame, contributia sa in acest gen muzical fiindu-i recunoscuta si de Rockabilly Hall of Fame. In 2004, Rolling Stone Magazine l-a situat pe locul 24 din lista celor “100 cei mai buni artisti ai tuturor timpurilor”.

Lewis a fost si subiectul unui documentar lansat de A24 la inceputul acestui an, „Jerry Lee Lewis: Trouble in Mind”. Filmul a fost regizat de Ethan Coen.

Pianist si cantaret, Lewis a fost ultimul membru supravietuitor al sesiunilor de inregistrari ale Million Dollar Quartet organizate de Sun Records, care i-au inclus si Johnny Cash, Elvis Presley si Carl Perkins.

Jerry Lee Lewis a fost supranumit „The Killer”, a influentat o generatie intreaga de muzicieni, precum Bruce Springsteen, care a spus in 1995: „El nu canta rock-and-roll. El este rock-and-roll”.

O influenta majora a avut-o si asupra lui Johny Lennon, fostul sau agent mentionand ca atunci cand l-a intalnit prima data, Lennon a cazut in genunchi – evenimentul se intampla in culisese unui concert sustinut la Los Angeles.

Lewis a fost in Romania la Cerbul de Aur in 1993, unde a cantat pe scena alaturi de Toto Cutugno si Kylie Minogue, ca invitati speciali.

Citește în continuare