Skip to content

Kevin Spacey va avea primul angajament public din ultimii 5 ani. Actorul va tine un masterclass si va primi un trofeu pentru intreaga cariera in Italia. Dupa victoria recenta din instanta, Spacey isi incepe campania de revenire la actorie.

Dupa victoria recenta obtinuta in instanta, Kevin Spacey isi incepe campania de revenire in spatiul public. La inceputul anului viitor va avea primul angajament public din ultimii cini ani, urmand sa fie readusa in discutie cariera impresionanta a actorului premiat cu doua trofee Oscar.

Aparitia lui Spacey avea avea loc pe 16 ianuarie 2023 la Muzeul National al Cinematografiei din Torino, Italia. Va include doua parti: un masterclass si o decernare a unui premiu pentru intreaga cariera.

Actorul va fi sustinut in demersul de revenire la actorie de Domenico de Gaetano, directorul muzeului, care va urca pe scena alaturi de el. Impreuna vor purta o conversatie sub forma unui masterclass care va fi urmata de proiectia unui film din cariera lui Spacey pe care actorul il va alege si introduce publicului prezent.

Evenimentul va avea loc in Sala Templului din Mole Antonelliana – un turn care gazduieste muzeul cinematografiei – iar la final, Spacey va fi premiat cu trofeul Stella della Mole pentru intreaga cariera.

Merita mentionat ca alegerea orasului Torino pare sa fie semnificativa pentru Spacey. Actorul a carui cariera a fost oprita brusc din 2017 de scandalurile si procesele legate de activitatea lui sexuala a revenit la lucru anul trecut, pe platourile de filmare ale productiei independente, cu buget mic, „L’uomo Che Disegnò Dio” (Omul care l-a desenat pe Dumnezeu). In aceeasi perioada, Spacey a fost invitat sa faca un tur informal al muzeului italian.

In timp ce in Hollywood a fost interzisa orice implicare a lui Spacey in vreun proiect, Enzo Ghigo, presedintele Muzeului National al Cinematografiei din Italia s-a declarat incantat si onorat de colaborarea cu el.

„Suntem onorati ca un oaspete atat de prestigios precum Kevin Spacey a ales Torino si un spatiu institutional precum muzeul nostru pentru aceasta revenire bine-venita pe care o asteptam de multa vreme. Este un privilegiu pentru noi sa gazduim un masterclass al unuia dintre cei mai extraordinari actori de teatru si film ai vremurilor noastre.”, a declarat Enzo Ghigo intr-un comunicat de presa remis presei italiene si americane.

Evenimentul de pe 16 ianuarie va fi deschis publicului, biletele vor fi puse in vanzare pe 20 decembrie 2022. Momentan se discuta posibilitatea de a transmite revenirea lui Spacey live pe internet.

In timp ce aparitia din Torino va fi primul angajament oficial al lui Spacey din ultimii 5 ani, actorul a creat un scurt moment devenit viral in 2018 cand a citit poezia „Boxerul” scrisa de Gabriele Tinti in fata Muzeului National Roman din Roma.

In ultimii ani, Spacey a fost vazut in public numai pentru vizitele la tribunale sau la politie unde a fost somat sa ofere declaratii sau sa se apere in numeroasele procese in care a fost implicat.

Problemele lui au aparut in 2017 cand teatrul Old Vic din Londra – pe care Spacey l-a condus intre 1995 si 2013 – a primit 20 de plangeri legate de comportamentul nepotrivit al actorului. Toate acuzatiile mentionau hartuire si agresiune sexuala din partea lui Spacey fata de o multime de barbati tineri. In urma acuzatiilor, Spacey a fost concediat din serialul „House of Cards” unde juca rolul principal – Frank Underwood. Ulterior, prestatia lui in „Toti banii din lume”, filmul lui Ridley Scott lansat in 2017, a fost taiata la montaj.

In acelasi an, Spacey s-a simtit nevoit sa declare public ca este homosexual si a inceput o perioada lunga de procese si acuzatii legate de actiunile sale din teatru sau de pe platourile de filmare.

Luna trecuta, Spacey a castigat o victorie importanta cand un juriu new-yorkez a decis ca actorul nu este raspunzator pentru daunele cerute de Anthony Rapp intr-un proces de abuz sexual in care i se cereau 40 de milioane de dolari.

Spacey mai are o singura problema de rezolvat: un proces cu patru capete de acuzare din Marea Britanie in care trei barbati l-au acuzat la randul lor de agresiune sexuala. Actorul s-a declarat nevinovat si a cooperat cu procurorii din acest caz, sperand sa scape anul viitor in luna iunie de acuzatii.

In plus, Spacey a fost nevoit sa plateasca 31 de milioane de dolari in daune producatorilor „House of Cards”, serialul fiind afectat de scandalurile in care a fost implicat actorul.

Mai multe despre situatia lui puteti afla mai jos.

Citește în continuare