Skip to content

(galerie foto) 50 de aparitii memorabile la Gala Museum of Art + Film 2022. Printre invitati au fost Salma Hayek, Jared Leto, Billie Eilish, Olivia Wilde, Andrew Garfield, Sandra Oh, Jude Law, Chloe Zhao si Damien Chazelle.

Sambata seara in Los Angeles a avut loc Gala LACMA Art + Film 2022, a 11-a editie a unui eveniment care celebreaza artisti contemporani influenti.

Gala LACMA (Los Angeles County Museum of Art) a reunit sute de vedete, cantareti, artisti, modele si celebritati care au purtat tinute elegante si chiar extravagante, multi dintre ei au optat pentru tinute Gucci, casa de moda italiana fiind sponsorul editiei din acest an.

Evenimentul imprumuta ideea Galei MET din New York care a devenit un exemplu de bune practici in ceea ce priveste modul in care un muzeu se poate autosustine in vremuri destul de grele pentru institutiile culturale.

Park Chan-wook, Eva Chow, Helen Pashgian si Michael Govan

Editia LACMA Gala din acest an a fost dedicata artistei Helen Pashgian – membra a miscarii „Light and Space” din anii ’60 – si regizorului sud-coreean Park Chan-wook cunoscut pentru Ah-ga-ssi (2016) care i-a adus un trofeu BAFTA, „Paranmanjang” (2011) pentru care a castigat Ursul de Aur la Berlin si „Heojil Kyolsim” (2022), „Bakwji” (2009) si „Oldeuboi” (2003) care i-au adus „Premiul Juriului” si „Cel mai bun regizor” la Cannes. Noul lui film „Decision to Leave” va reprezenta Coreea de Sud in cursa pentru „Cel mai bun film strain” la Oscar 2023.

Asa cum se intampla si la Gala MET, seara a debutat cu venirea pe covorul rosu a invitatilor, a urmat o cina desfasurata in cadrul Los Angeles County Museum of Art si o strangere de fonduri.

Gala a fost prezidata de Leonardo DiCaprio si Eva Chow, membru in consiliul director LACMA, fiind sprijinita de Gucci si Audi. Elton John a sustinut un recital pentru invitati, alaturi de DJ D-Nice care a asigurat coloana sonora a serii.

Anul trecut, gala a strans peste 5 milioane de dolari pentru sustinerea muzeului, banii fiind utilizati deopotriva si pentru promovarea initiativelor cinematografice.

Alaturi de Alessandro Michele, directorul creativ Gucci care a fost un amfitrion neoficial al evenimentului, pe covorul violet au aparut Jodie Turner-Smith, Jared Leto, Olivia Wilde, Kulia Garner, Andrew Garfield, trupa italiana Måneskin, Salma Hayek si sotul ei, Francois Pinault, CEO-ul conglomeratului Kering (care detine Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga si Alexander McQueen alaturi de multe alte branduri de lux), Sydney Sweeney, Henry Golding, Billie Eilish, Janelle Monae, Taron Egerton, Sandra Oh, Adrien Brody, regizorii Damien Chazelle si Chloe Zhao, modelul Heidi Klum si actorul Sebastian Stan.

Va invitam sa le descoperiti aparitiile in galeria foto de mai jos.

Citește în continuare