Skip to content

Dupa succesul „Jeffrey Dahmer”, Netflix a reinnoit seria Monster a lui Ryan Murphy pentru inca doua sezoane. „The Watcher” a fost reinnoit de asemenea pentru un al doilea sezon.

Ryan Murphy devine creatorul favorit al managementului Netflix dupa succesele seriilor „Jeffrey Dahmer” si „The Watcher”. Platforma de streaming tocmai a anuntat ca antologia „Monster” din care face parte „Dahmer” a fost extinsa cu doua noi sezoane in timp ce „The Watcher” a fost reinnoit pentru un al doilea sezon.

Desi anuntul Netflix nu ar trebui sa fie surprinzator tinand cont de succesul celor doua seriale care se afla de cateva saptamani in clasamentul celor mai urmarite productii de pe platforma de streaming, este neasteptat faptul ca ambele seriale au fost create de Murphy, unul dintre cei mai apreciati si premiati scenaristi, regizori si producatori din Hollywood.

„Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” se apropie de 1 miliard de ore de vizualizari, devenind una dintre cele mai urmarite productii lansate din istoria Netflix. 

Primul sezon al antologiei „Monster” este un serial in 10 episoade care spune povestea aproape incredibila a criminalului in serie Jeffrey Dahmer. Supranumit „Canibalul din Milwaukee”, Dahmer a ucis intre 1978 si 1991 cel putin 17 baieti si barbati cu varste cuprinse intre 14 si 32 de ani.

Serialul analizeaza aceste crime de neinchipuit si se concentreaza asupra victimelor lipsite de aparare si asupra comunitatii lor profund afectate de rasismul sistemic si de incompetenta politiei, care a permis celui mai cunoscut ucigas in serie din America sa-si continue la vedere seria de crime, timp de peste un deceniu.

Mai mult decat atat, Dahmer i-a canibalizat pe unii dintre ei, pastrand parti ale corpurilor drept suveniruri, de la cranii la organe genitale. In total, a fost gasit responsabil pentru cel putin 17 crime iar sentinta primita la finalul proceselor echivala peste 600 de ani in inchisoare – 16 sentinte pe viata. A murit doi ani mai tarziu, fiind ucis de un coleg detinut.

Povestea lui o puteti descoperi mai jos.

Urmatoarele doua sezoane din seria „Monster” se vor concentra, potrivit Netflix, „pe alte doua figuri monstruoase care au avut impact asupra societatii.” Fiecare sezon va fi dedicat unui „monstru”.

Atat „Dahmer” cat si „The Watcher” au fost create de Murphy alaturi de Ian Brennan, impreuna fiind responsabili pentru succesul serialului de tip musical „Glee” care a fost nominalizat pentru 19 premii Emmy si 4 Globuri de Aur.

Bela Bajaria, directoarea diziviei de seriale Netflix la nivel global a declarat intr-un comunicat de presa: „Publicul nu-si poate lua ochii de la Monster sau The Watcher. Echipa creativa formata din Ryan Murphy si Ian Brennan la Monster, alaturi de Eric Newman de The Watcher este una de maestri ai povestitorilor care captiveaza publicul din intreaga lume. Forta acestor seriale se datoreaza vocii distincte si originale a lui Ryan, care a creat fenomene culturale.”

„Monster” a devenit al doilea cel mai urmarit serial in limba engleza din istoria Netflix.

Povestea „The Watcher/ In Vizor” cu Naomi Watts si Bobby Cannavale, ar putea parea o istorie complicata de fictiune, dar este inspirata de povestea reala a unei familii instarite din America anilor 2010.

Serialaul The Watcher se bazeaza pe povestea adevarata publicata in 2018 in articolul din New York Magazine „The Haunting of a Dream House”, de Reeves Wiedeman. ( articolul poate fi citit aici )

Articolul detaliaza modul in care Maria si Derek Broaddus si-au cumparat casa de vis in iunie 2014, nu departe de locul in care Maria a crescut. La scurt timp dupa ce au incheiat contractul, sotii Broaddus au inceput sa primeasca scrisori anonime de la cineva care semna The Watcher / Observator.

Prima scrisoare a fost prietenoasa si le-a urat bun venit in cartier dar scrisorile urmatoare au fost din ce in ce mai ostile si s-au concentrat asupra celor trei copii mici ai familiei. Familia Broaddus, care nu se simtea in siguranta, a apelat la ajutorul politiei locale pentru a afla cine trimitea scrisorile de amenintare.

Desi numele personajelor au fost schimbate pentru serial, scenaristii The Watcher au inclus texte reale din scrisorile trimise sotilor Broaddus, inclusiv partile despre faptul ca Observator doreste „sange tanar”.

Mai jos puteti descoperi povestea serialului si faptele reale care au inspirat-o.

Succesul celor doua serii a pus capat comentariilor negative potrivit carora Ryan Murphy si-ar fi pierdut flerul pentru hituri TV. 

In 2018, Murphy a semnat cu Netflix un contract estimat la 300 de milioane prin care urma sa creeze showuri de succes precum „American Horror Story”, „American Horror Stories”, „American Crime Story”, „American Love Story”, „Feud” sau „9-1-1”.

Pentru Netflix, a creat filmele „The Boys in the Band” si „The Prom” si serialele „The Politician” – care s-a bucurat de un succes moderat – alaturi de mini-seriile „Hollywood”, „Ratched” si „Halston” care nu au avut impactul altor productii ale lui Murphy. 

Astfel, reusitele „Monster” si „The Watcher” il plaseaza pe Murphy inapoi langa Shonda Rhimes, amandoi fiind considerati cei mai buni producatori si showrunneri din Hollywood in ultimele doua decenii. Dincolo de cifrele de audienta extraordinare, creatiile lor – in cazul lui Rhimes merita mentionat hitul „Bridgerton” creat pentru Netflix – au devenit fenomene culturale care au avut impact asupra tendintelor din cinematografie dar si in cultura pop, in publicitate si in domenii conexe.

Citește în continuare