Skip to content

(galerie foto) Actorii din cursa pentru Oscar 2023 s-au reunit pe covorul rosu al Galei Governors Awards 2022. Michael J.Fox, Diane Warren, Euzhan Palcy si Peter Weir au primit Oscaruri onorifice.

Cursa pentru Oscar 2023 a inceput oficial cu Gala Governors Awards 2022, evenimentul care marcheaza inceputul „sezonului premiilor” din Hollywood. Este startul unei perioade in care actorii si regizorii care isi doresc sa fie nominalizati si votati pentru premiile Oscar de anul viitor isi promoveaza creatiile cinematografice si prestatiile actoricesti in randul presei de specialitate si a membrilor Academiei Americane de Film (care aleg castigatorii Oscar 2023).

Gala a fost organizata de Academia Americana de Film si a oferit premii onorifice lui Michael J.Fox, Diane Warren, Euzhan Palcy si Peter Weir.

Editia de anul trecut a fost amanata din cauza restrictiilor pandemice si a avut loc intr-o reuniune restransa cu doua zile inaintea premiilor Oscar din luna martie.

Pentru gala Governors de anul acesta au fost prezente sute de nume celebre in Hollywood si la nivel mondial, majoritatea aflandu-se pe listele scurte ale publicatiilor de specialitate pentru a fi nominalizati la Oscar sau Globurile de Aur in lunile urmatoare.

Printre invitatii pe care ii puteti admira si in galeria foto de mai jos s-au numarat Cher, Tom Hanks, Ron Howard, Olivia Wilde, Florence Pugh, Jordan Peele, Jonathan Majors, Jessica Chastain, Viola Davis, Robert Downey Jr., Aldis Hodge, Gabrielle Union, Jeremy Pope, Glen Powell, Angela Bassett, Jude Law, Billy Eichner sau Jean Smart.

Prezenti au fost si Paul Dano si Michelle Williams care ar putea fi nominalizat pentru ‘The Fablemans”, filmul biografic despre copilaria lui Steven Spielberg, Jennifer Lawrence si Brian Tyree Henry care spera sa fie luati in considerare pentru „Causeway” sau Laura Dern care ar putea fi nominalizata pentru prestatia din „The Son”.

Printre favoritii Oscarurilor de anul viitor care au imbracat tinute de gala pentru Governors Awards s-au numarat si Cate Blanchett pe care toate publicatiile de specialitate o dau castigatoare pentru rolul din „TAR”, la fel cum se intampla si cu Brendan Fraser pentru rolul din „The Whale”. Alaturi de ei au mai fost Colin Farrell pentru „The Banshees of Inisherin”, Austin Butler si Baz Luhrmann pentru „Elvis” si Damien Chazelle si Margot Robbie pentru „Babylon”.

Woody Harrelson l-a premiat pe Michael J.Fox cu Jean Hersholt Humanitarian Award, o statueta Oscar oferita „persoanelor care activeaza in filme si care au facut eforturi umanitare care au adus credit industriei.”

Fox, cunoscut mai ales pentru rolul din „Inapoi in viitor”, a fost ales pentru activismul si strangerile de fonduri pe care le-a facut pentru oamenii care sufera de Parkinson. Fundatia care ii poarta numele a strans pentru 1 miliard de dolari pentru cercetarile in acest domeniu.

Cher a premiat-o pe Diane Warren care a fost nominalizata de 13 ori la Oscar pentru coloanele sonore pe care le-a compus insa nu a fost premiata niciodata cu un Oscar pana acum.

Considerata unul dintre cele mai neobisnuite cazuri din Hollywood – datorita celor 13 nominalizari fara niciun castig – Warren a urcat pe scena Governors Awards in lacrimi si a vorbit despre parintii ei si despre cum nu credea ca o sa spuna vreodata expresia „Ii multumesc Academiei pentru acest premiu”.

In galeria foto de mai jos puteti vedea cele mai frumoase aparitii ale galei.

Citește în continuare