Skip to content

In Italia se poate inchiria un intreg sat medieval pentru evenimente speciale sau turism. Pentru 1.500 de euro pe noapte puteti avea propriul castel, un teatru, gradini, constructii medievale si pivnite antice construite de romani.

Localitatea medievala Petritoli din Italia centrala se poate inchiria in intregime pentru a gazdui petreceri, nunti, festivaluri sau chiar pentru decorul unor filme istorice.

Satul se afla in regiunea Le Marche din Provincia Fermo, la o distanta de 20 de minute cu automobilul de Marea Adriatica si dateaza inca din timpul Imperiului Roman, cand a fost constituit ca asezare pentru soldati. 

Una dintre constructiile spectaculoase din Petritoli este Palazzo Mannocchi, construit in secolul al XIX-lea pe ruinele unui castel medieval care apartinea papalitatii.

Satul poate gazdui evenimente de pana la 200 de persoane care pot fi cazate in 98 de dormitoare. Pentru inchiriere este necesar un minim de 50 de oaspeti. Locurile de cazare sunt distribuite in centrul localitatii si se afla o o distanta mica unele de altele.

Printre optiuni se afla case traditionale italiene, locuinte medievale, apartamente de tip hotel-butic si castelul impozant cu gradini intinse si o piscina.

Localitatea ofera privelisti spectaculoase datorita faptului ca este construita pe o zona deluroasa, cele mai impresionante panorame se pot vedea de la etajele superioare ale Palazzo Mannocchi.

Petritoli ofera o serie de restaurante, terase si sali de evenimente cu o capacitate de pana la 250 de persoane unde se pot gusta atat specialitati locale, cat si mancaruri traditionale italiene. 

Alte spatii care pot fi vizitate sau care in care se pot gazdui evenimente in timpul sederii sunt gradinile cu vedere panoramica, podgoriile de pe dealurile din apropiere, teatrul baroc din centrul satului, pivnitele construite de romani si salile de dans medievale pictate cu fresce sau decorate cu mozaicuri.

Pretul de inchiriere porneste de la 1.500 de euro pe noapte, insa daca sunt suficienti oaspeti suma poate fi impartita, pretul final pentru fiecare persoana ar putea ajunge la un minim de 7,5 euro pe noapte. 

Satul este oferit spre inchiriere aici de catre compania Group Accommodation care a pornit in 2003 ca o afacere de familie. In prezent, aduna intr-un singur loc zeci de spatii de cazare pentru grupuri mai mari de 10 persoane, de la vile, cabane, ferme si castele pana la cartiere, gradini si sate intregi.

Compania are o experienta de 10 ani in inchirierea de sate intregi si are o echipa specializata pentru astfel de experiente. Localitatile sunt oferite spre inchiriere datorita colaborarilor cu ajutoritatile locale iar pentru a fi un proiect sustenabil si de lunga durata sunt implicati de fiecare data si producatori locali. 

Citește în continuare