Skip to content

Imagini din spectaculosul hotel San Domenico Palace din Taormina unde s-a filmat serialul HBO, The White Lotus, sezonul 2. Hotelul e construit pe structura unei manastiri de acum 600 de ani si era locul preferat pentru Truman Capote, Audrey Hepburn sau Greta Garbo.

Pentru multi dintre spectatori, sezonul 2 al serialului White Lotus care are loc in Sicilia, mai exact in Taormina e ca o excursie saptamanala in Italia.

O coloanal Sonora exceptionala, o distributie cu actori care au multe premii marin in portofoliu (Michael Imperioli din Sporano sau F. Murray Abraham castigator al unui Oscar pentru rolul Salieri din filmul lui Milos Forman, Amadeus), o poveste politista si o comedie neagra la un loc cu luxul hotelului White Lotus unde se petrece actiunea fac din serial o distractie superba pentru fiecare spectator.

Primul sezon din White Lotus avea actiunea plasata intr-un hotel fictiv de cinci stele din Hawaii, dar de fapt a fost filmat filmat la Four Seasons Resort Maui at Wailea.

Pentru sezonul 2 din White Lotus, filmarile au fost facute din aprilie pana in iunie anul trecut in spectaculosul hotel San Domenico Palace din Taormina, unul dintre locurile preferate de Audrey Hepburn (care a avut si propriul domeniu in apropiere), scriitorii Truman Capote si DH Lawrence sau celebritati precum Greta Garbo, Elizabeth Taylor si Sophia Loren..

E un hotel un 111 camere, are o vechime de peste 600 de ani, e cocotat deasupra stralucitoarei Mari Ionice si sub vulcanul Etna, initial a gazduit o manastire si are una dintre cele mai spectaculoase povesti din ceea ce inseamna Horeca italiana.

Camerele si suitele sale sunt repartizate pe doua aripi: una care dateaza din secolul al XIV-lea (unele dintre celulele calugarilor au fost transformate in camere de oaspeti extinse) si una adaugata in 1896, inainte ca manastirea sa fie transformata intr-unul dintre primele mari hoteluri din Europa. Noile interioare, proiectate de arhitecta Valentina Pisani din Napoli, imbina istoria cu modernitatea: suprafetele din marmura, oglinzile fumurii si detaliile din bronz completeaza o paleta neutra care nu concureaza cu privelistile spectaculoase ale proprietatii.

Multe dintre camere sunt orientate spre mare, iar unele, cum ar fi suita Royal Suite, care se intinde pe o suprafata de 1.500 de metri patrati, ofera terase cu piscina de scufundare, cu vedere la teatrul grecesc antic din Taormina, cioplit in stanca.

Hotelul are trei restaurante, inclusiv restaurantul Principe Cerami, cu doua stele Michelin, numit dupa nobilul sicilian care a transformat manastirea in hotel.

Restaurantul a ramas fidel originilor sale siciliene, deoarece este condus de bucatarul local Massimo Mantarro. Restaurantul, a carui terasa are vedere la Marea Ionica, ofera trei meniuri de degustare – unul pe baza de carne si doua pe baza de peste – alcatuite in mod complex de Mantarro.

Principe Cerami este deschis doar pentru cina, in timp ce Les Bougainvillées, care serveste mancaruri traditionale siciliene, cum ar fi ratatouille de vinete, este deschis pentru micul dejun, pranz si cina. Il Giardino dei Limoni, situat in gradini, este deschis pentru pranz si serveste mancaruri regionale si mediteraneene.

Cladirea e considerata ca o galerie de arta pentru ca mai multe sculpturi, picturi si lucrari din piatra din colectia Ordinului Dominican au fost recuperate in timpul restaurarii si astazi vizitatorii pot vedea picturi de Caravaggio si ale elevilor lui pe holurile hotelului.

Probabil ca ar fi fost greu de gasit un loc mai bun pentru a plasa povestea despre turistii super-bogati si supraprivilegiati care se cazeaza in avanpostul sicilian al lantului de statiuni de lux White Lotus. La fel ca si in cazul existentei indulcite a acestor oaspeti, Taormina – care se afla pe un deal cu fata la Marea Ionica, cu o priveliste uluitoare asupra Muntelui Etna – poate parea o bula artificiala in comparatie cu asezarile vecine de pe insula, care este una dintre cele mai sarace regiuni din Europa.

Hotelul e deschis oricarui turist, o camera porneste de la 800 euro pe noapte. Unii turisti obsnuiesc insa sa faca rezervare la luxoasele restaurante din complex fara a locui in hotel, pentru a degusta putin din spectaculoasa Sicilie de lux.

White Lotus poate fi vazut pe HBO Max, in fiecare zi de luni apare un nou episod.

Citește în continuare

Biograful si prietenul Reginei Elisabeta publica o carte despre ultimele zile din viata Majestatii Sale. Cu povesti din intimitate, biografia dezvaluie cum regina se uita la serialul „Line of Duty”, trimitea mesaje pe telefonul mobil catre membrii familiei si era impacata cu ideea propriei morti.

Autorul si prezentatorul TV si radio Gyles Brandreth lanseaza zilele viitoare o noua biografie oficiala a Reginei Elisabeta in care descrie, prin povesti din intimitate, ultimele zile din viata monarhului…

Citeste mai mult