Skip to content

(galerie foto) Toate tinutele purtate de Kate Middleton, Printesa de Wales in turneul din Statele Unite si aparitia pe covorul rosu al galei Earthshot 2022.

Printul William si Printesa Catherine au incheiat in week-end primul turneu regal de la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Cuplul regal a petrecut trei zile in orasul american Boston, vizita lor s-a incheiat cu ceremonia Premiilor Earthshot in cadrul careia au fost premiati cinci inovatori pentru realizarile lor in domeniul ecologiei si in gasirea unor solutii eficiente pentru a combate criza climatica.

Este prima vizita a cuplului regal in calitate de Print si Printesa de Wales si prima lor calatorie in Statele Unite din ultimii 8 ani, cea mai recenta vizita fiind in 2014.

Asa cum se intampla la fiecare turneu regal, va invitam sa descoperiti mai jos tinutele purtate de Kate Middleton pe parcursul celor trei zile petrecute in Boston in timpul carora a avut mai multe angajamente publice alaturi de Printul William.

La scurt timp dupa ce a aterizat la Boston, Printul William a publicat o declaratie in care si-a exprimat bucuria de a face aceasta vizita si a amintit de regretata sa bunica, care a decedat pe 8 septembrie 2022 la varsta de 96 de ani.

„Catherine si cu mine suntem incantati sa ne intoarcem in Statele Unite si suntem extrem de recunoscatori guvernatorului Baker si Primei Doamne din Massachusetts pentru primirea calduroasa in Boston. In acest turneu, prima noastra vizita in strainatate de la moartea bunicii mele, as dori sa le multumesc oamenilor din Massachusetts si in special din Boston pentru numeroasele omagii aduse regretatei regine. Ea isi amintea cu mare drag de vizita ei din 1976. Bunica mea a fost una dintre cele mai optimiste persoane. La fel sunt si eu. De aceea, anul trecut am lansat Premiul Earthshot, cu ambitia de a crea o platforma la nivel mondial menita sa inspire speranta si optimism in timp ce cautam solutii pentru a salva viitorul planetei noastre. Le multumesc locuitorilor din Boston. Va sunt foarte recunoscator pentru ca ne-ati permis sa gazduim a doua editie a Premiului Earthshot in orasul vostru maret. Catherine si cu mine suntem bucurosi sa va intalnim pe multi dintre voi in zilele urmatoare.”, a declarat Printul William.

Pe langa noi lectii de stil pentru sezonul rece, aparitiile Printesei de Wales au incluse mesaje subtile cu omagii aduse Printesei Diana, Reginei Elisabeta dar si temei vizitei lor: criza climatica.

Pe de o parte, Kate a purtat o garderoba care a reflectat scopul vizitei si cu exceptia aparitiei la gala Earthshot 2022, tinutele ei au avut un aer discret, in culori terne, tomnatice, menite sa nu distraga atentia de la mesajul evenimentului pe care il promoveaza alaturi de Printul William.

Cea mai spectaculoasa aparitie a turneului regal din Boston este, fara indoiala, rochia verde purtata pe covorul rosu al galei Earthshot, in ultima seara a vizitei in Statele Unite. 

Este o rochie Solace London care a fost inchiriata de la Hurr Collective, un butic dedicat designerilor britanici. Nuanta de verde deschis a tinutei este una asociata constant campaniilor care lupta pentru protejarea mediului inconjurator.

Inchirierea rochiei a adus un mesaj important legat de reciclarea si repurtarea hainelor, in locul achizitiei unor piese vestimentare noi. Cu exceptia rochiei inchiriate – care a fost cu siguranta ajustata pentru a complimenta silueta gratioasa a printesei – tinuta a fost accesorizata cu elemente deja existente in garderoba ei: colierul cu smaralde preferat al Printesei Diana, o pereche de pantofi cu toc Gianvito Rossi si cercei Asprey London din colectia personala. 

In industria modei, dupa fiecare aparitie a Printesei de Wales se vorbeste despre „efectul Kate”, o expresie asociata fenomenului desfasurat de mai bine de un deceniu prin care toate tinutele purtate de Kate Middleton in aparitiile publice se vand pana la epuizare in primele ore de la raspandirea fotografiilor cu ea pe retelele de socializare si in presa. Astfel, orice mesaj care insoteste tinutele ei are un impact urias la nivel mondial, mult mai mare decat ar fi de asteptat.

La aterizarea pe Aeroportul International Boston Logan, dupa un zbor comercial, Kate a purtat un costum de la Alexander McQueen intr-o nuanta inchisa de violet (culoare asociata regalitatii), pantofi cu toc Gianvito Rossi si cercei cu safire care au apartinut Printesei Diana.

In prima seara a turneului, cuplul regal a asistat la un meci de baschet desfasurat pe TD Garden intre Miami Heat si Boston Celtics. Printesa de Wales a purtat un o jacheta Chanel din 1995, pantaloni de tip strech de la Zara, cercei Shyla London si pantofi Gianvito Rossi.

La un eveniment in aer liber desfasurat in portul Boston, unde s-a vorbit despre atenuarea schimbarilor climatice si cresterea nivelului marii, Kate a purtat un palton brun de la Alexander McQueen peste o rochie oranj de la Gabriela Hearst.

In timpul turneului, Printesa de Wales a desfasurat o vizita la Centrul pentru Dezvoltarea Copilului de la Universitatea Harvard, fiind una dintre temele sociale pe care o sustine fervent. A purtat o rochie Emilia Wickstead, o geanta Mulberry, pantofi Gianvito Rossi si cercei Lenique Louis.

Kate si William au avut o intalnire si cu Michelle Wu, primarul orasului Boston, si cu sotul acesteia, Conor Pewarski. Au vizitat primaria si au demarat oficial evenimentul Earthshot Awards printr-o ceremonie simbolica in care au luminat orasul in nuante de verde. Printesa de Wales a purtat o rochie Burberry, un palton Alexander McQueen, o geanta Mulberry si pantofi Emmy London.

Una dintre coincidentele simpatice ale turneului regal – care arata si cat de conectati sunt asistentii personali ai printesei la ce se intampla in lumea modei – este faptul ca a purtat un costum magenta Alexander McQueen cu cateva ore inainte ca „Viva Magenta” sa fie numita culoarea anului 2023. Tinuta a fost aleasa pentru o vizita la Laboratoarele Greentown din Somerville, Massachusetts, fiind accesorizata cu o geanta Chanel, o camasa Winser London si pantofi Gianvito Rossi in nuanta 105 Royale Burgundy.

Mai jos puteti afla mai multe despre culoarea anului 2023.

Citește în continuare