Skip to content

Au fost lansate primele trei episoade din serialul Harry si Meghan. Jurnalisti britanici corespondenti veterani ai Casei Regale comenteaza inexactitatile in live-uri in timp ce urmaresc serialul

In aceasta dimineta a fost lansata pe Netflix prima parte din seria de documentare Harry& Meghan, iar presa britanica – inclusiv publicatii serioase ca Guardian sau BBC- au rubrici in care comenteaza in direct ceea ce vad in serial.

Primele trei episoade au fost postate in urma cu doar 3 ore, iar Palatul Buckingham nu a reactionat inca la afirmatiile din documentar.

Printul Harry isi sustine sotia inca din primele momente ale documentarului si spune ca Meghan „a sacrificat tot ceea ce a stiut vreodata, libertatea pe care o avea, pentru a mi se alatura in lumea mea” – iar apoi a continuat sa faca acelasi lucru.

In timpul primului episod – care include un interviu cu cuplul, precum si clipuri dintr-un jurnal video – Harry este auzit spunand: „Este vorba despre datorie si serviciu, iar eu simt ca, facand parte din aceasta familie, este de datoria mea sa descopar aceasta exploatare si mituire care se intampla in mass-media noastra.

„Treaba mea este sa-mi pastrez familia in siguranta. Dar natura faptului ca m-am nascut in aceasta pozitie… si nivelul de ura care este starnit in ultimii trei ani, in special impotriva sotiei si a fiului meu, ma fac sa fiu ingrijorat pentru siguranta familiei mele.”

Harry descrie relatia lor ca fiind o mare poveste de dragoste, adaugand: „Nu am avut niciodata o relatie de dragoste: „Cred ca pentru atat de multi oameni din familie, in special, evident, barbatii, poate exista o tentatie sau un impuls de a se casatori cu cineva care sa se potriveasca in tipar, spre deosebire de cineva cu care poate ca esti destinat sa fii. Diferenta dintre a lua decizii cu capul sau cu inima.”

El adauga: „Am ajuns sa sacrific tot ceea ce stiu pentru a ma alatura ei in lumea ei.”

Episoadele lansate joi acopera o serie de subiecte – inclusiv relatia dificila a cuplului cu presa.

Vorbind in episodul doi, Harry spune ca membrii Familiei Regale au intrebat de ce Meghan ar trebui sa fie protejata de relatarile negative ale presei.

„Directia de la Palat a fost sa nu spuneti nimic”, spune Harry. „Dar ceea ce trebuie sa inteleaga oamenii este ca, in ceea ce priveste o mare parte din familie au trecut si ei prin aceste lucruri in relatia cu opinia publica

„Asa ca a fost aproape ca un ritual de trecere, iar unii membri ai familiei au spus: „Sotia mea a trebuit sa treaca prin asta, asa ca de ce ar trebui ca prietena ta sa fie tratata diferit? De ce ar trebui sa primeasca un tratament special? De ce ar trebui sa fie protejata?””.

„Am spus „diferenta aici este elementul rasial””.

El spune ca exista un „nivel urias de prejudecata inconstienta” in Familia Regala, adaugand: „Nu exista o discriminare inconstienta: „De fapt, nu este vina nimanui. Dar odata ce a fost semnalata sau identificata ideea discriminarii in tine insuti, trebuie sa o indrepti”.

Printul Harry spune,in documentarul Netflix, ca Meghan ii aminteste de mama sa

Intr-o sectiune cheie a documentarului de pana acum, printul Harry a spus ca Meghan ii aminteste foarte mult de mama sa, printesa Diana, in modul in care se comporta, spunand ca este plina de grija si compasiune. Intr-un alt clip, unul dintre copiii mici ai cuplului este prezentat in timp ce i se prezinta o fotografie a Printesei Diana.

Harry spune ca a cautat pe cineva care sa fie „dispus si capabil” sa isi asume tot bagajul pe care il presupune o relatie cu un membru al familiei regale si ca la inceput au fost nevoiti sa isi tina relatia secreta fata de presa, deoarece a simtit ca la fiecare relatie pe care a avut-o, in cateva saptamani intruziunea mediatica „dadea peste cap” viata noii sale partenere si a familiei lor.

Primul episod al documentarului Harry & Meghan, care a fost lansat astazi la ora 8.00 GMT, s-a axat pe modul in care cuplul s-a cunoscut printr-un prieten comun pe Instagram si pe modul in care Harry a crescut printr-o viata in care a trecut prin ceea ce el considera a fi intruziune din partea presei, inclusiv imagini de arhiva cu mama sa confruntandu-se cu fotografii intr-o vacanta regala la schi in anii 1990.

In relatarile din cartile aparute in ultima vreme, cum este Revenge este documentata din cu totul alta perspectiva intalnirea dintre Harry si Meghan cand fosta actrita a rugat o prietena sa le faca cunostinta.

Intr-o alta parte a serialului, in episodul trei, Meghan numeste perioada din jurul logodnei lor un „reality show orchestrat” si ca interviul ei cu Mishal Husain a fost „repetat”.

Mult-asteptata serie de documentare s-a confruntat cu controverse la inceputul acestei saptamani, cand doua trailere au parut sa foloseasca imagini si fotografii in mod inselator.

Presa britanica a aratat ca intre clipurile si fotografiile de arhiva cu Printul Harry si Meghan erau imagini montate care au fost luate de la evenimente care nu aveau nicio legatura cu cuplul. Netflix si compania de productie a familiei Sussex, Archewell, nu au facut niciun comentariu.

Marti intr-o intalnire in New York unde li se decerna un premiu pentru lupta pentru drepturile omului, printul Harry si Meghan s-au confruntat cu intrebari incomode din partea reporterilor, printre care: „Pui banii inaintea familiei?” si „Ii faci rau familiei tale, Harry?”.

Cuplul regal a renuntat la statutul de membru senior al familiei regale in martie 2020 si locuieste acum in California cu cei doi copii mici ai lor, Archie si Lilibet.

De la iesirea lor, au acordat mai multe interviuri despre viata in familia regala – inclusiv celebrul lor interviu cu Oprah de anul trecut, cand au acuzat un membru nenumit al familiei de rasism, iar Meghan a spus ca a avut ganduri sinucigase.

Cuplul a vorbit, de asemenea, despre relatia lor cu mass-media – acuzand insinuarile rasiste din presa tabloida ca fiind un motiv pentru care au decis sa se retraga din calitatea de membri seniori ai familiei regale.

Ei au continuat sa obtina interviuri, sa produca podcast-uri si sa desfasoare activitati de campanie. In ianuarie va fi publicata cartea de memorii a Printului Harry – intitulata Spare/ Rezerva.

Serialul Netflix va fi lansat in doua sectiuni de trei episoade, pe 8 si 15 decembrie.

Citește în continuare