Skip to content

REZERVA, cartea de memorii a Printului Harry, Duce de Sussex, va aparea in Romania la Editura Nemira. Cartea va fi publicata simultan in 16 limbi pe 10 ianuarie.

Rezerva, volumul de memorii al Printului Harry, Duce de Sussex, va fi publicat international pe data de 10 ianuarie 2023. 

Rezerva va aparea in Romania in colectia ORION a editurii Nemira atat in format clasic, cat si in format digital pe data de 10 ianuarie 2023. Editia audio integrala a cartii va fi disponibila pe data de 30 ianuarie 2023. Cartea va fi publicata simultan in 16 limbi. 

Rezerva ii poarta pe cititori inapoi in timp, amintindu-le una dintre cele mai impresionante imagini din secolul trecut: doi baieti, doi printi care merg in urma sicriului mamei lor, in timp ce intreaga lume ii urmareste cuprinsa de tristete – si de teama. Dupa ce Diana, Printesa de Wales, a fost condusa pe ultimul drum, miliarde de oameni s-au intrebat ce era in mintea si in sufletul lor – si cum avea sa fie viata lor mai departe. 

Conform prezentarii editurii Rezerva este o carte de o onestitate necrutatoare, plina de dezvaluiri, revelatii si lectii de viata cu greu invatate despre eterna putere a iubirii de a invinge suferinta. 

Printul Harry isi doreste sa sprijine fundatii caritabile britanice din vanzarile volumului sau de memorii, Rezerva. Ducele de Sussex a donat 1 500 000 de dolari pentru Sentebale, organizatie pe care a infiintat-o impreuna cu Printul Seeiso in amintirea mamelor lor si care sprijina copii vulnerabili si tineri cu HIV/SIDA din Lesotho si Botswana. Printul Harry va dona 300 000 de lire sterline organizatiei non-guvernamentale WellChild, al carei patron regal este de cincisprezece ani. WellChild are ca scop ingrijirea la domiciliu a copiilor si tinerilor cu probleme de sanatate complexe. 

Cartea de memorii este parte dintr-un contract mai amplu care va include mai multe volume care apar la Penguin Random House.

Memoriile erau programate sa apara la sfarsitul acestui an, iar specialistii spuneau ca e parte dintr-un proiect mai aplu in care Ducii de Sussex  vor sa-si consolideze imaginea de moguli media cu produse media pe mai multe platforme, inclusive Netflix si Spotify.

Presa americana a scris ca pentru aceasta carte editura a platit cel putin 20 de milioane de dolari si se astepta sa contina din nou marturisiri nu foarte magulitoare fata de familia regala britanica, asa cum cuplu a obisnuit sa faca in aparitiile lor media din ultimii ani, cu varf de lance interviul acordat lui Oprah.

Dupa moartea reginei Elisabeta a II-a luna trecuta, orice atac pe care memoriile l-ar putea face la adresa membrilor familiei regale, sau a monarhiei, ar putea sa li se para multora dintre cititori ca fiind nepotrivit. Printul Harry s-a razgandit in legatura cu continutul memoriilor in diferite momente, au declarat pentru The Times directori din industria cartii care cunosc procesul, iar proiectul a fost invaluit in zvonuri, intarzieri si secrete.

Memoriile vor fi publicate intr-un moment delicat pentru monarhia si publicul britanic, care inca se adapteaza la un nou lider, regele Carol al III-lea, si se resimte din cauza instabilitatii economice si politice.

Citește în continuare