Skip to content

Kristen Stewart va fi presedinta juriului Festivalului International de film de la Berlin, editia 2023. Festivalul se va desfasura intre 16 si 26 februarie.

Organizatorii festivalului de film de la Berlin au anuntat presedinta Juriului din competitia mare care se va desfasura intre 16 si 26 februarie, in persoana actritei Kristen Stewart.

„Tanara, stralucitoare si cu o activitate impresionanta in spate, Kristen Stewart este puntea perfecta intre SUA si Europa”, au declarat directorii festivalului, Mariette Rissenbeek si Carlo Chatrian.

„De la Bella Swan la Printesa de Wales, ea a dat viata unor personaje vesnice si este una dintre cele mai talentate si multifatetate actrite ale generatiei sale”, au mentionat organizatorii.

In fapt, alegerea lui Stewart (32 de ani) e o decizie comerciala care va ajuta expunerea sponsorilor si a festivalului, o strategie pe care au imbratisat-o in ultimii ani si festivalurile de la Cannes si de la Venetia.

Mai multe despre juriul de la Berlinale vor fi dezvaluite in zilele urmatoare, festivalulul revenind la formula initiala cu prezenta fizica integrala. In acest an, organizatorii au inclus si un premiu pentru seriale TV, care va fi acordat in parteneriat cu publicatia Deadline.

Se stie insa ca Steven Spielberg va primi Ursul de Aur onorific pentru intreaga cariera si va avea proiectii cu majoritatea productiilor sale recente, inclusiv cel mai recent film, The Fabelmans.

Kristen Stewart este considerata una dintre tinerele talente majore de la Hollywood.

In 1999, la varsta de noua ani, a debutat in film pentru ca doar trei ani mai tarziu, sa joace alaturi de Jodie Foster in filmul Panic Room al lui David Fincher, obtinuand o recunoastere publica mai larga.

Succesul ei international a venit odata cu saga Twilight (2008-2012), compusa din cinci parti. In 2010, a participat la Berlinale cu productia independenta Welcome to the Rileys (regizata de Jake Scott). In acelasi an, a primit premiul Orange Rising Star Award pentru cel mai bun debutant la BAFTA.

In 2014, a jucat alaturi de Juliette Binoche in „Clouds of Sils Maria”, in regia francezului Olivier Assayas, iar in 2015 a devenit prima americana care a primit premiul francez César pentru rolul sau din film.

Si-a continuat colaborarea cu Assayas in 2016 la Personal Shopper, in care a jucat rolul principal. In anul urmator, ea si-a sarbatorit debutul in regie si scenariu cu scurtmetrajul Come Swim, iar in 2018 a fost membra a juriului international la Festivalul de Film de la Cannes.

Cel mai recent, Kristen Stewart  a impresionat publicul in rolul Printesei Diana in Spencer, de Pablo Larraín, obtinand nominalizari la Oscar si la Critics Choice Awards pentru cea mai buna actrita.

Citește în continuare