Skip to content

Primele imagini din filmul “Spencer” cu Kristen Stewart in rolul printesei Diana. Filmarile au inceput in Germania.

Seria de filme care au drept inspiratie evenimentele de la Casa Regala Britanica continua.

Timothy Spall (“Mr. Turner”), Sally Hawkins (“The Shape of Water”) si Sean Harris (“Mission: Impossible – Fallout”) fac parte din distributia filmului Spencer, o biografie despre Printesa Diana, in care Kristen Stewart detine rolul principal.

Filmarile au inceput in Germania, cu Pablo Larrain cel care a facut filmul Jackie ca regizor. La cateva saptamani de la debutul filmarilor, chiar inainte ca echipa sa se mute in Marea Britanie pentru a filma si aici, echipa de productie a facut publica o prima fotografie cu transformarea lui Stewart in Lady D.

Transformarile spectaculoase pentru aceasta productie au fost realizate de o echipa de prestigiu: costumele Jacqueline Durran (“Little Women”), Make Up si Hair – Wakana Yoshihara (“Murder On The Orient Express”) si Guy Hendrix Dyas (“Inception”) pentru decoruri. Muzica originala va fi compusa de Jonny Greenwoodde la Radiohead  care a scris si coloana sonora de la “Phantom Thread”.

Este primul film care se va filma si in UK dupa Brexit, ceea ce a complicat destul de mult productia pentru ca a fost nevoie de aprobari speciale pentru lucrul actorilor straini in Marea Britanie.

Scenariul este scris de Steven Knight (“Peaky Blinders”) si are drept “rama” un week end din apropierea Craciunului, undeva la inceputul anilor 90, cand Diana a decis ca mariajul ei cu Printul Charles nu mai poate merge mai departe si a anuntat ca vrea divortul. Nu au fost anuntati inca actorii care vor fi Charles si cei doi copii, printul Wiliam si Printul Harry.

Filmul este planificat sa fie lansat la inceputul anului viitor cand se vor comemora 25 de an de la moartea printesei Diana.

Citește în continuare