Skip to content

La Bucuresti circula un tramvai cu colinde pe perioada sarbatorilor. In weekend,  e teatru pentru copii, gratuit, in Tramvaiul de Poveste

Pana pe 3 ianuarie 2023, calatorii liniei 1 de tramvai din Bucuresti se vor putea bucura de „Tramvaiul Colindelor”, o initiativa a companiei de transport public STB. Conform anuntului oficial, bucurestenii care se vor deplasa cu mijloacele de transport in comun vor putea asculta colinde romanesti si internationale in Tramvaiul Colindelor.

Tramvaiul este si decorat corespunzator, dupa cum este precizat in comunicatul STB: „Am pregatit cea mai frumoasa selectie de colinde romanesti si internationale, precum si o colectie de cantece de iarna, menite sa redea povestea magica a acestor zile de sarbatoare. Cu ajutorul unui decor rupt din basmele copilariei noastre, care surprinde personaje indragite din satul lui Mos Craciun la ceas de seara, speram sa trezim in fiecare dintre voi trăiri si sentimente deosebite”.

Tramvaiul Colindelor va avea program normal de functionare si poate fi localizat in timp real cu ajutorul aplicatiei InfoTB ce poate fi descarcata direct din App Store sau Google Play.

Totodata, in acest weekend, va circula „Tramvaiul de Poveste”, care devine scena basmelor pentru copii cu ajutorul unui tramvaiul de epoca.

Cel mai frumos tramvai de epoca din parcul STB va fi decorat si luminat de sarbatoare, care va calatori intr-o aventura alaturi de personajele Hansel si Gretel, in zilele de 17 si 18 decembrie, pe traseul liniei 1.

Actorii Teatrului Infinit – Robert Brage, Mara Baboianu si Nicu Rotaru, vor transforma casa lui Mos Craciun intr-o scena de poveste, unde ludicul, voia buna si jocurile interactive vor antrena publicul tanar si foarte tanar pe durata celor patru curse.

Pentru a participa la acest eveniment, este necesara inscrierea in prealabil pentru rezervarea locului, la numarul de telefon 0770 894 944, iar accesul este gratuit. Fiecare copil poate veni cu un singur insotitor. Programul „Tramvaiului de Poveste”, cu plecare din Depoul Dudesti – Calea Dudezti 184, este sambata, 17 decembrie 2022, cursa 1 – 14:30 – 16:10 si cursa 2 – 16:30 – 18:10m iar duminica, 18 decembrie 2022, la aceleasi ore.

Si Metrorex are campanie de Craciun, in dimineata zilei de 6 decembrie, de Mos Nicolae, pasagerii care s-au aflat in trenul lui Mos Craciun, pe Magistrala 1 au avut parte de o supriza.

Calatorii au gasit pe scaune scrisori caligrafiate cu mesajul „Draga om frumos, sarbatorile inseamna mai mult decat lucruri materiale. Ele sunt despre cadourile oferite din inima. Un zambet sincer, un compliment, un mic gest de bunatate, iubirea neconditionata pot aduce bucurie sincera in sufletul oricui. Ofera din inima!”

Citește în continuare