Skip to content

(galerie foto) Familia Regala britanica, front unit la Westminster Abbey la cateva ore dupa lansarea documentarului „Harry & Meghan”. Catherine, Printesa de Wales a organizat un concert de colinde in memoria Reginei Elisabeta. Regele Charles, Camilla si Printii George si Charlotte au fost prezenti.

La numai cateva ore dupa lansarea ultimelor episoade din docu-seria „Harry & Meghan” care a venit cu atacuri si acuzatii scandaloase la adresa familiei regale, in special la adresa lui William, Printul de Wales, Regele Charles si familia lui au prezentat un front unit la un concert de colinde la Westminster Abbey.

Evenimentul intitulat „Together at Christmas” este patronat de Catherine, Printesa de Wales care a  venit la Westminster insotita de Printul de Wales si de doi dintre copiii lor, Printul George si Printesa Charlotte.

Familia Regala a asistat la un concert de colinde care va fi difuzat in ajunul Craciunului intr-un program special al televiziunii ITV, fiind dedicat atat Reginei Elisabeta a II-a dar si liderilor comunitari care schimba vietile altora.

Este al doilea an in care Printesa de Wales organizeaza evenimentul, anul trecut a surprins pe toata lumea cand l-a acompaniat pe solistul Tom Walker printr-o interpretare la pian.

In vremuri in care pare ca singurul mod de a iesi in evidenta este prin scandaluri si controverse, Familia Regala britanica ofera un exemplu de diplomatie absoluta, de autocontrol si de cum sa treci cu fruntea ridicata prin orice furtuna. 

In paralel cu scandalurile declansate ieri de Printul Harry si Meghan Markle – prin care ataca monarhia britanica intr-un mod agresiv, cu o intentie aparent distructiva (la finalul articolului puteti citi mai multe) – este cu atat mai frumos exemplul din imaginea de mai sus, cu familia unita in biserica, onorand datoria morala pe care o are fata de poporul britanic.

Acest lucru este vizibil in galeria foto de mai jos in care veti vedea toti membrii seniori si juniori ai monarhiei britanice uniti de un eveniment care o comemoreaza pe mama, bunica sau strabunica lor, Regina Elisabeta. Dedicatia, responsabilitatea si loialitatea de care regretatul monarh a dat dovada in cei peste 70 de ani pe care i-a petrecut pe tron raman virtuti rare pe care rudele ei incearca sa le duca mai departe cu demnitate.

Evenimentul la care au luat parte a inclus lecturi din partea Printesei de Wales, a lui Kristin Scott Thomas si Hugh Bonneville, colinde, recitaluri ale unor artisti cunoscuti – Craig David, Melanie C care a cantat in duet cu Alfie Boe si Samantha Barks. 

Printre invitati s-au aflati angajati in serviciile speciale, reprezentanti ale unor organizatii caritabile si eroi ai comunitatilor locale.

Programul TV va fi narat de Catherina Zeta Jones si va include si un mesaj introductiv al Printesei de Wales alaturi de un tribut adus Reginei Elisabeta si povesti inspirationale cu oameni care isi depasesc limitele pentru a-i ajuta pe ceilalti.

Kate Middleton a fost eleganta ca de obicei intr-o rochie de tip palton cu manusi, geanta tip clutch si pantofi cu toc din piele intoarsa, toate colorate intr-un ton intunecat de zmeura – destul de apropiat de culoarea anului 2023. Printul William a purtat un costum navy in timp ce Printii George si Charlotte au fost imbracati in versiuni similare ale tinutelor parintilor lor. Pentru a complimenta rochia lui Catherine, William a purtat o cravata intr-o nuanta similara de visiniu.

Regele Charles al III-lea si Camilla, Regina Consort au fost de asemenea imbracati intr-un mod elegant.

Prezenti la eveniment au fost si Sophie, Contesa de Wessex, preferata Reginei Elisabeta in ultimii ani de viata, Printesa Eugenie si Jack Brooksbank dar si sora ei, Printesa Beatrice si sotul ei, Edoardo Mapelli Mozzi.

Zara Tindall – verisoara Printului William – a aparut alaturi de sotul ei, Mike Tindall iar familia lui Catherine a fost prezenta prin Carole si Michael Middleton, parintii Printesei de Wales si Pippa, sora ei, alaturi de sotul ei, James Matthews.

Li s-au alaturat si Printul si Printesa Michael de Kent, Lord si Lady Frederick Windsor, Printesa Alexandra si Lady Gabriella Windsor.

Asa cum indica si procolul regal stabilit cu zeci de ani in urma, reprezentantii Palatului Buckingham au optat sa nu raspunda si sa nu comenteze in vreun fel acuzatiilor facute de Meghan si Harry in documentarul lor de pe Netflix.