Skip to content

Netflix va lansa in ianuarie serialul „Caleidoscop” care ar putea revolutiona experienta productiilor de televiziune. Fiecare spectator va putea urmari episoadele in orice ordine doreste, iar fiecare combinatie va crea o experienta unica de vizionare.

Dupa ce la finalul anului trecut a lansat controversatul film „Don’t Look Up” care a devenit subiectul principal de conversatie pe retelele de socializare la inceputul lui 2022, Netflix pregateste inca o lansare care ar putea starni numeroase discutii si ar putea revolutiona modul in care sunt create si vizionate productiile de televiziune in viitor.

Serialul „Caleidoscop” va debuta pe 1 ianuarie 2023 si este format din opt episoade. Fiecare episod este o piesa dintr-un puzzle iar fiecare spectactor poate decide care este ordinea in care urmareste povestea. Pentru cei care decid sa urmareasca intr-o ordine neliniara, fiecare experienta de vizionare este unica si spune povestea dintr-un unghi diferit.

Anterior, platforma de streaming a fost pioniera in domeniul televiziunii interactive prin episodul „Bandersnatch” din Black Mirror, care le permite spectatorilor sa ia decizii legate de intrigi intr-un format asemanator cu cel al jocurilor video. 

Noua seria antologica „Caleidoscop” a fost creata de Eric Garcia si ii are in distributie pe Giancarlo Esposito, Rufus Sewell, Paz Vega, Tati Gabrielle, Peter Mark Kendall, Rosaline Elbay si Jai Courtney. 

Intinzandu-se pe parcursul a 25 de ani, „Caleidoscop(intitulat anterior „Jigsaw”) spune povestea unui grup de hoti versati si a incercarii lor de a sparge un seif aparent impenetrabil pentru a obtine cel mai mare profit din toate timpurile. Seiful era supravegheat de cea mai performanta echipa de paza din lume, politia fiind de asemenea implicata in acest caz. 

Fiecare episod dezvaluie o piesa dintr-un puzzle elaborat, cu teme care tin de coruptie, lacomie, razbunare, stratageme, loialitati si tradari. Intrebarile pe care Netflix le propune in descrierea serialului sunt: „Cum a planificat gruparea jaful? Cine va reusi sa scape basma curata? Cine este de incredere?

Bazat in linii mari pe evenimentele reale legate de disparitia a 70 de miliarde de dolari din centrul Manhattanului in timpul uraganului Sandy, serialul se intinde pe cei 24 de ani de ani de dinaintea jafului si a celor 6 luni care i-au urmat.

Fiecare episod va purta numele unei culori, singura recomandare fiind ca episodul „ALB” trebuie vizionat ultimul deoarece incheie serialul.

Serialul construieste intriga si suspansul intr-o maniera unica si ofera fiecarui abonat Netflix o experienta individuala diferita de vizionare. Unii pot decide sa urmareasca mai intai anumite episoade (cum ar fi Galben sau Verde), pentru a patrunde apoi mai adanc in poveste in ordinea de vizionare a episoadelor aleasa de ei (Albastru sau Mov sau Portocaliu, urmate de Rosu sau Roz), pana la finalul povestii, intitulat Alb.

Episodul Galben prezinta povestea cu 6 saptamani inaintea jafului, Verde este cu 7 ani inainte, Albastru este cu 5 zile inainte, Violet este cu 24 de ani inainte, Portocaliu este cu 3 saptamani inainte, Rosu este in dimineata de dupa comiterea jafului, Roz este la 6 luni dupa iar Alb este finalul.

Netflix a lansat recent imagini din culisele serialului care includ interviuri cu distributia si creatorii acestuia. Mai multe detalii despre personaje veti putea afla pe 2 ianuarie pe Urban.ro.

Citește în continuare