Skip to content

Cele mai ascultate melodii ale anului 2022 pe Spotify, TikTok, Apple Music si YouTube

Pe masura ce anul 2022 se apropie de final, e timpul pentru bilanturi, clasamente si liste care aduna tot ce a fost mai bun sau memorabil in ultimele 12 luni. 

Majoritatea platformelor muzicale de streaming – TikTok, Billboard, Spotify, YouTube si Apple Music – au publicat listele cu cele mai ascultate melodii ale anului si va invitam sa le descoperiti mai jos si sa ascultati din nou coloana sonora care a insotit acest an plin de provocari.

Un factor comun al tuturor clasamentelor este prezenta lui Harry Styles si a hitului „As It Was” in toate topurile muzicale. Single-ul extras de pe albumul „Harry’s House” a primit recent patru nominalizari la Premiile Grammy 2023 si s-a clasat pe primul loc inclusiv in difuzarile posturilor de radio din Romania.

Alti artisti care au fost populari in ultimele luni sunt Lizzo, Drake, Future si artistul latino Bad Bunny.

Lizzo a dominat clasamentele TikTok cu melodia „About Damn Time”.

Hitul  „About Damn Time” s-a raspandit mai ales prin provocarile de pe TikTok, utilizatorii au replicat coregrafia gandita de Lizzo si de echipa ei iar acest lucru a clasat single-ul pe locul al patrulea in topul cel mai ascultate cantece din ultimele luni. In plus, Lizzo este artistul cu cele mai multe ascultari pe intreaga platforma.

Cea mai utilizata melodie a anului pe TikTok a fost „Sunroof” de Nicky Youre & Dazy, urmata de Luclover cu “L$d”, Yung Lean cu “Ginseng Strip 2002”, Lizzo cu “About Damn Time”, Pharrell Williams cu “Just a Cloud Away”, Labrinth cu “Forever”, Willow cu “Wait a Minute!”, Duke & Jones, Louis Theroux cu “Jiggle Jiggle”,Armani White cu „Billie Eilish” iar pe locul al zecelea s-a clasat “Running Up That Hill (A Deal With God)” a lui Kate Bush. Melodia a fost propulsata in clasamente dupa utilizarea ei pe coloana sonora a noului sezon „Stranger Things”, fiind descoperita de publicul adolescentin care nu era nascut in momentul lansarii single-ului.

Cel mai influent top din lume – Billboard Hot 100 – a fost dominat de Glass Animals si Harry Styles.

Billboard Hot 100 aduna cele mai difuzate, cumparate si ascultate melodii de pe teritoriul Statele Unite ale Americii. Clasamentul a devenit important dupa explozia muzicii pop din anii ’90 cand toate radiourile comerciale din jurul lumii au inceput sa-si gandeasca playlisturile in functie de melodiile din top.

Pentru 2022, clasamentul celor mai ascultate melodii este condus de “Heatwaves” de la Glass Animals, urmata de “As It Was” de la Harry Styles. Pe locul al treilea se afla “STAY”, colaborarea dintre  Kid Laroi si Justin Bieber, pe locul al patrulea s-a clasat Adele cu hitul “Easy On Me” iar pe patru este melodia care se aude si acum in orice spatiu public din Romania: “Shivers” a lui Ed Sheeran.

YouTube Music a publicat clasamentul celor mai ascultate melodii in Romania in perioada 1 ianuarie – 15 noiembrie 2022.

In timp ce americanii au ascultat pe YouTube coloana sonora a musical-ului Disney „Encanto”, cea mai ascultata melodie din Romania este „As It Was” a lui Harry Styles.

Clasamentul este completat de Adele cu “Easy On Me”, Becky G si Karol G cu „Mamiii”, David Guetta si Bebe Rexha cu „I’m Good (Blue)”, hitul care aduce inapoi muzica de la inceputul anilor ‘2000, „Wait for u”, colaborarea dintre Future, Drake si Tems, OneRepublic cu „I Ain’t Worried” (de pe coloana sonora „Top Gun: Maverick”), Post Malone cu Doja Cat –  „I Like You”, Nicki Minaj – „Super Freaky Girl” si Jack Harlow – „First Class”. In mod surprinzator, ascultatorii romani de pe YouTube Music sunt predominant fani ai muzicii hip-hop.

In momentul de fata, clasamentul Spotify este unul dintre cele mai relevante deoarece este platforma cu cei mai multi abonati la nivel mondial.

Pentru al treilea an la rand, artistul latino-american Bad Bunny este cel mai ascultat cantaret din lume. Albumul „Un Verano Sin Ti” a avut cel mai mare succes pe Spotify in ultimul an.

In privinta single-urilor, au fost luate in calcul melodiile ascultate intre 1 ianuarie si 26 noiembrie 2022 iar castigatorul este si aici tot Harry Styles cu „As It Was”. Este urmat de Glass Animals cu “Heat Waves”, The Kid Laroi si Justin Bieber cu „Stay” si doua melodii Bad Bunny: “Me Porto Bonito” in colaborare cu Chencho Corleone si “Titi Me Pregunto”.

Situatia este similara si pe Apple Music unde melodiile incluse pe materialul „Un Verano Sin Ti” al lui Bad Bunny au dominat clasamentul celor mai ascultate piese ale anului.

In privinta celor mai ascultate single-uri ale anului, pe Apple Music au castigat The Kid Laroi si Justin Bieber cu „Stay”, urmati de Harry Styles cu „As It Was”, „Wait for u”, colaborarea dintre Future, Drake si Tems, Kodak Black cu „Super Gremlin”, Adele cu „Easy On Me”, Glass Animals cu “Heat Waves” si remixul “Cold Heart (PNAU Remix)” care i-a propulat pe Elton John si Dua Lipa pe locul al saptelea. Sunt urmati de Jack Harlow cu “First Class”, Bad Bunny cu Chenco Corleone cu “Me Porto Bonito” si Gayle – “Abcdefu”.

Citește în continuare