Skip to content

Interior design: 5 plante potrivite pentru baile fara lumina natura

Daca in noul an v-ati propus sa faceti si schimbari in casa, urban.ro va propune cateva variante de plante naturale pentru a improspata baia din casa, mai ales daca nu aveti lumina naturala.

Din pacate, in arhitectura unei case, de cele mai multe ori baile sunt spatii cu dimensiuni reduse si slab sau deloc iluminate in mod natural. De asemenea, fiind un mediu supus in mod regulat diferentelor majore de temperatura si umiditate, lucrurile par sa se complice. 

Exista destul de multe plante naturale care sa se preteaze conditiilor oferite de baie. Inainte de a achizitiona plantele, verificati temperatura medie in baie pe durata anului si cumparati si ghivece potrivite pentru a completa stilul baii dumneavoastra.

Bambusul norocos care atrage energia pozitiva in locul in care se afla poate decora discret baia.

In Feng-shui, bambusul norocos are capacitatea de a atrage energia pozitiva, daca vasul in care se afla are in permanenta apa, care se schimba o data pe saptamana. Pentru o ingrijire completa, o data pe luna se spala radacinile bambusului si interiorul vasului in care este asezat.

Philodendronul este planta perfecta daca baia nu are prea multa lumina. 

Pentru o dezvoltare armonioasa, philodendronul are nevoie de pamantul usor umed in permanenta, iar din cand in cand, sa i se administreze si un fertilizant specific plantelor decorative, pe frunze. 

Spathiphyllum sau crinul pacii este un adevarat filtru pentru aer, el fiind cunoscut pentru proprietatea de a curata aerul de substantele toxice.

Crinul pacii prefera un substratul umed, dar fara ca apa sa se stranga la baza ghiveciului. Florile se gasesc in soiuri de talie mica, medie sau mare si sunt foarte putin pretentioase.

Begonia este o alta floare care prefera lumina artificiala si pe care o putem pastra in baile fara ferestre. 

Begonia prefera sa fie cultivata in ghivece joase, nu prea mari, si in spatii cu aer umed, evitand insa temperaturile prea ridicate.

Planta sarpe, numita si sansevieria sau limba soacrei, aceasta planta este adesea intalnita in apartamente si este una dintre cele mai potrivite pentru purificarea aerului. 

Sansevieria or snake plant at home

Sansevieria se descurca cu lumina artificiala, poate fi instalata in baie si nu are nevoie sa fie udata foarte des.

Citește în continuare