Skip to content

A fost anuntat Gladiator 2. Ridley Scott l-a ales pe Paul Mescal pentru rolul Lucius, rolul titular din continuarea filmului. Au mai candidat pentru rol Timothée Chalamet si Miles Tellier

La aproape 22 de ani de la lansarea in cinematografe a filmului Gladiator, regizorul britanic Ridley Scott lucreaza la o continuare a istoriei illustrate iconic de Russell Crowe in rolul lui Maximus Decimus Meridius.

Presa americana a anuntat ca aceasta continuare este pe drumul cel bun, intrucat actorul irlandez Paul Mescal a fost ales pentru a interpreta personajul principal al acestei continuari.

Un actor inca necunoscut publicului larg, care isa s-a remarcat in 2020 in miniseria Normal People, care relata relatia dificila dintre Marianne si Connell, din anii de liceu intr-un orasel din vestul Irlandei si pana la studiile universitare din Dublin. Un rol pentru care a primit o nominalizare la Emmy 2020.

De atunci, actorul in varsta de 26 de ani a avut o aparitie notabila in filmul independent Aftersun, care a castigat numeroase premii pentru povestea unei calatorii tata-fiica in Turcia la sfarsitul anilor 1990.

Paul Mescal a fost preferat mai multor actori in voga in prezent la Hollywood, cum ar fi eroul din Dune, Timothée Chalamet, Austin Butler, ultima incarnare a lui Elvis Presley pe ecran, Miles Tellier, vazut in Whiplash si Top Gun Maverick, sau Richard Madden, din Game of Thrones si The Eternals.

Nominalizat la douasprezece premii Oscar si recompensat cu cinci statuete, inclusiv cea pentru cel mai bun film, Gladiator a spus povestea tragica a generalului roman Maximus, care a devenit gladiator sclav atunci cand era destinat sa devina succesorul lui Marcus Aurelius. Intorcandu-se la Roma, dupa ce a castigat inimile poporului roman, s-a confruntat cu fiul lui Marcus Aurelius, Commodus, interpretat de un tanar si machiavelic Joaquin Phoenix.

Aceasta continuare, dorita de Ridley Scott, va urmari finalul povestii primului film, la cateva decenii dupa moartea lui Maximus. Paul Mescal il va interpreta pe Lucius, fiul Lucillei, care era ilustrata de Connie Nielsen in filmul original.

Acest personaj deja vazut in Gladiator este, asadar, nepotul lui Commodus, dar si nepotul lui Marcus Aurelius. Acest lucru este suficient pentru a-i prezice un viitor glorios (sau tragic, dupa caz), dupa ce a fost inspirat de soarta lui Maximus, asa cum se vede in filmul din 2000.

Regizorul Ridley Scott care are acum 85 de ani si un portofoliu care a marcat istoria filmului cu pelicule ca Alien, Thelma si Louise sau, mai recent, The Last Duel, va trebui sa termine mai intai un alt film istoric: Napoleon. Un lungmetraj programat pentru 2023, in care Joaquin Phoenix va purta o uniforma militara pentru a-l interpreta pe Napoleon Bonaparte.

Citește în continuare