Skip to content

(video) Queen lanseaza un nou serial YouTube care va fi difuzat 50 de saptamani. In primul episod, Brian May si Roger Taylor vorbesc despre repetitiile trupei

Legendara trupa Queen a lansat o serie pe YouTube care va fi difuzata timp de 50 de saptamani numita Queen: The Greatest Live, si urmeaza sa ofere fanilor o perspectiva asupra concertelor live pe care le-au sustinut de-a lungul anilor.

Seria este o continuare a ceea ce deja exista peYouTube, Queen: The Greatest, care a fost anuntata in martie 2021 si a spus povestea trupei de la primele spectacole pana la revenirea lui Adam Lambert. Noua serie promite „filme rare de arhiva live, spectacole contemporane si interviuri din culise a celor cinci decenii de Queen”.

Serialul a fost creat de catre Simon Lupton, care a produs Queen: The Greatest si a lucrat si la documentarele Queen: Rock the World, Queen: Behind the Rhapsody, Queen: Days of Our Lives, Queen on Fire: Live at the Bowl si Queen Live Wembley ’86.

In primul episod al noului serial, Brian May si Roger Taylor vorbesc despre procesul prin care trec in repetitii si despre modul in care pun setlist-urile impreuna. „Repetitia cu Roger este intotdeauna o surpriza pentru ca nu stii cat de mult iti vei aminti si nu stii daca totul se va simti la fel”, a spus May. „In mod normal, cantam o melodie si vedem daca functioneaza, daca credem ca va functiona live si nu functioneaza intotdeauna live”, a adaugat Taylor. „Unele dintre melodii pur si simplu nu sunt potrivite pentru o performanta antrenanta, captivanta, o performanta live. Exista destul de multe melodii pe care nu le-am cantat niciodată live care au fost pe albume si probabil din motive întemeiate,” a completat Taylor in primul video care a aparut.

May a sugerat posibilitatea unor noi spectacole live cu Adam Lambert intr-un interviu pentru publicatia Variety din noiembrie 2023. „Exista o mare posibilitate ca sa iesim din nou impreuna. (…) Acum, devine mai mult o decizie pe masura ce imbatranesti. Nu mai am 35 de ani si sa plec de acasă pentru două luni nu este usor. Dar ne simtim de parca suntem cu totii in forma si ca ne-ar placea sa mai iesim pe scena inca o data. Probabil ca ar fi in Statele Unite in 2023 la un moment dat,” mentiona acesta.

Mai jos prima parte a Queen: The Greatest Live:

Dupa decesul lui Freddie Mercury in 1991, Brian May a facut eforturi sustinute pentru ca trupa sa-si continue activitatea: in 2005 si 2008, au cantat in turneu impreuna cu Paul Rodgers, iar din 2012 Adam Lambert este solistul trupei.

De la prima lor aparitie impreuna in 2009, cand Brian May si Roger Taylor au aparut ca invitati in finala celui de-al optulea sezon al American Idol, la care Adam Lambert a fost concurent, grupul Queen a redevenit una dintre cele cele mai iubite aparitii muzicale din lume. In aceasta formula, peste 4 milioane de fani au participat la concertele lor.

Anul trecut, o noua piesa a trupei Queen, cu vocea lui Freddie Mercury, a fost lansata dupa 34 de ani. Chitaristul Brian May si tobosarul Roger Taylor au decis sa lanseze cantecul cu vocea lui Freddie Mercury, folosind inregistrari din timpul productiei pentru albumul „Miracle” din 1988. Melodia „Face It Alone”a fost lansata la nivel mondial intr-o emisiune de la postul BBC Radio 2.

Citește în continuare