Skip to content

(audio) Dupa 34 de ani, Queen a lansat o noua piesa, cu vocea lui Freddie Mercury. „Face It Alone” a fost lansata astazi, la postul BBC Radio 2

13/07/85 Freddie Mercury of Queen on stage, Profimedia

O noua piesa a trupei Queen, cu vocea lui Freddie Mercury, a fost lansata astazi, dupa 34 de ani. Chitaristul Brian May si tobosarul Roger Taylor au decis sa lanseze cantecul cu vocea lui Freddie Mercury, folosind inregistrari din timpul productiei pentru albumul „Miracle” din 1988.

Melodia „Face It Alone”a fost lansata la nivel mondial intr-o emisiune de la postul BBC Radio 2.

In vara, Brian si Roger au declarat intr-un interviu pentru BBC Radio 2 ca au descoperit piesa si au decis sa o re-editeze. Freddie Mercury a murit in noiembrie 1991, la noua luni dupa ce a fost lansat „Innuendo”, succesorul materialului discografic „The Miracle”, din care face parte melodia lansata astazi.

Piesa a fost redescoperita atunci cand echipa de productie si de arhiva a trupei Queen s-a intors la sesiuni pentru a lucra la o viitoare reeditare a albumului, care va include si cateva dintre conversatiile trupei de la studioul din Londra si Montreux (Elvetia).

In 1995, trupa – inclusiv fostul basist John Deacon – a lansat „Made In Heaven”, ultimul album al formatiei in formula originala, pe care solistul a aparut postum.

Dupa decesul lui Freddie Mercury în 1991, Brian May a facut eforturi sustinute pentru ca trupa sa-si continue activitatea: in 2005 si 2008, au cantat in turneu impreuna cu Paul Rodgers, iar din 2012 Adam Lambert este solistul trupei.

De la prima lor aparitie impreuna in 2009, cand Brian May si Roger Taylor au aparut ca invitati in finala celui de-al optulea sezon al American Idol, la care Adam Lambert a fost concurent, grupul Queen a redevenit una dintre cele cele mai iubite aparitii muzicale din lume. In aceasta formula, peste 4 milioane de fani au participat la concertele lor.

Din cauza pandemiei, trio-ul Brian, Roger si Adam a fost nevoit sa anuleze un turneu european de 9 tari si 27 de concerte pentru 2021, unde jumatate de milion de fani cumparasera deja bilete. Primul concert reprogramat in 2021 a fost la Bologna, in Italia, pe 23 mai.

O parte din turneul ‘Rhapsody Tour’ a avut loc deja, insa spectacolele care trebuiau sa se intample pe teritoriul Angliei s-au amanat pana in 2022 din cauza epidemiei de coronavirus.

Citește în continuare