Skip to content

Maya Hawke („Stranger Things”) joaca rolul principal in „Wildcat”, filmul biografic al scriitoarei Flannery O’Connor. Este pentru prima data cand este regizata de tatal ei, Ethan Hawke

Ethan Hawke a inceput sa filmeze „Wildcat”, povestea unei scriitoare mai putin cunoscute, Flannery O’Connor, personaj pe care il va interpreta chiar fiica sa. Din distributie mai fac parte Laura Linney („You Can Count on Me”), („First Reformed”), Rafael Casal („Blindspotting”), Steve Zahn („White Lotus”), Cooper Hoffman („Licorice Pizza”), Willa Fitzgerald („Reacher”), Alessandro Nivola („The Many Saints of Newark”) si Vincent D’Onofrio („Law & Order: Criminal Intent”).

Flannery O’Connor  este cunoscuta pentru povestile sale violente, dar si combinatia de personaje grotesti si referinte religioase. Scriitoare a suferit de lupus o mare parte a vietii sale si a murit la 39 de ani, insa opera ei continuă sa fie citita, studiata si admirata, cu multe aprecieri postume.

In „Wildcat”, Hawke pune accentul pe anii ei ca scriitoare in plina dezvoltare, care traieste la o ferma din Milledgeville, Georgia. Filmul se va concentra pe lupta lui O’Conner de a-si publica primul roman, dupa cum a mentionat presa de specialitate.

Flannery O’Connor a scris mai multe romane si scurtmetraje, cunoscuta pentru „ Un om bun este greu de gasit” sau „Wise Blood”, care a servit drept material sursa pentru un film din 1979 cu acelasi nume.

Imagini de pe platourile de filmare: Profimedia

„Wildcat” va fi a doua incercare a lui Hawke de a vorbi despre viata unui artist iconic, dupa filmul documentar din 2014, „Seymour: O introducere despre viata pianistului si compozitorului clasic, Seymour Bernstein”.

Despre colaborarea cu fiica sa, publicatia Collider mentioneaza ca „Maya a muncit din greu de ani de zile pentru a pune cap la cap acest proiect si suntem recunoscatori pentru oportunitatea de a prezenta geniului lui Flannery O’Connor unei noi generatii de cinefili. Lucrarea ei exploreaza teme importante pentru toti artistii — intersectia dintre creativitate si credinta, dar si relatia neclara dintre imaginatie si realitate.”

Duoul tata-fiica a avut loc deja, in serialul Good Lord Bird (2018), unde Ethan a fost co-scenaristul si producatorul executiv al mini-seriei.

Maya Hawke si-a facut debutul pe ecran cu „Little Women” de la BBC in 2017, iar de atunci a mai interpretat si rolul lui Robin Buckley din „Stranger Things” (Netflix), fiind parte si din distributia filmelor „Mainstream”, „Asteroid City”, „Maestro” si „The Kill Room”.

Presa de specialitate mentioneaza ca filmarile pentru „Wildcat” sunt in prezent in desfasurare, insa nu a fost inaintata nicio posibila data pentru premiera.

Citește în continuare