Skip to content

Spectatorii American Independent Film Festival de la Bucuresti vor vedea un interviu special cu Maya Hawke, fiica lui Ethan Hawke si Umei Thurman

American Independent Film Festival (AIFF) are o serie proiectii in aer liber in Curtea de Onoare a Muzeului National de Arta a Romaniei, la Cinema Muzeul Taranului, Deschis Gastrobar, Mercato Kultur, Cinema drive-in Militari Shopping si Event Park Snagov pana pe 20 septembrie. 

“Give Me Libertyal regizorul Kirill Mikhanovski, un succes la festivalurile de la Sundance si Cannes, “Beasts of the Southern Wild si “Wendy”, amandoua regizate de Benh Zeitlin, “Residue” de Merawi Gerima, care a avut premiera mondiala de curand la Festivalul de la Venetia, in sectiunea Giornate degli Autori, sunt printre proiectiile din cadrul editiei de anul acesta al American Independent Film Festival.

Invitatii acestei editii sunt regizorii Benh Zeitlin, Kirill Mikhanovski, Merawi Gerima, Courtney Stephens si Pacho Velez care vor sustine sesiuni de intrebari si răspunsuri cu publicul via Skype, dupa proiectiile filmelor lor.

Un interviu cu Maya Hawke, fiica actorilor Ethan Hawke si Uma Thurman, va fi disponibil inaintea proiectiei filmului “Mainstream”, regizat de Gia Coppola, in care Maya joaca alaturi de Andrew Garfield. Filmul a fost recent prezentat la Festivalul de la Venetia.

imagne din Mainstream

Maya Hawke a debutat in 2017, in rolul lui Jo March din serialul Little Women produs de BBC, si face parte din distributia serialului Stranger Things (2019) produs de Netflix, unde o interpreteaza pe Robin. Filmul “Mainstream” ruleaza in premiera in Romania in cadrul American Independent Film Festival.

Maya are 22 de ani si a fost in atentia presei de foarte mica pentru ca parintii ei au facut public ca are dislexie si mari probleme de a face fata sistemului scolar american standard. Dupa mai multe scoli private pe care le-a incercat, Maya a absolvit si colegiul, ba chiar si celebra universitate de arte Julliard.

Doua filme documentare sunt prezentate in sectiunea Docs of The Day: realizat la 30 de ani de la Caderea Zidului Berlinului, The American Sector, de Courtney Stephens si Pacho Velez, este un documentar despre bucatile din Zidul Berlinului imprastiate prin SUA si despre cum istoria rezoneaza in prezent.

Al doilea documentar prezent in selectie, The Biggest Little Farm, regia John Chester (Premiul Publicului la Festivalul de la Toronto) a devenit si mai relevant in contextul actual, cand pandemia a accentuat un fenomen deja pregnant: exodul orasenilor catre sat. Aici, un cuplu este urmarit in timpul aventurii de-a construi o ferma sustentabila de 80 de hectare in afara Los Angeles-ului.

De asemenea, vor avea loc doua evenimente online via Zoom: masterclass sustinut de Benh Zeitlin si “Cinema After the Pandemics”, discutie profesionalacu Ryan Werner, Senior Executive Cinetic Media. Participarea la acestea doua sesiune este gratuita, cu inscriere aici 

Biletelepentru proiectiile din cadrul American Independent Film Festival sunt disponibile online pe Eventbook.ro.

Citește în continuare