Skip to content

LEGO lanseaza primul set care recreeaza Rivendell, fortareata elfilor din „Stapanul Inelelor”. Este format din 6.167 de piese si include 15 figurine cu personajele create de J.R.R. Tolkien.

Compania LEGO a creat de-a lungul timpului mai multe seturi inspirate de universul „Stapanul inelelor” al lui J.R.R. Tolkien iar acum lanseaza primul set prin care poate fi recreat Rivendell, fortareata emblematica a elfilor din Middle Earth.

Intitulat „LEGO® Icons The Lord of the Rings: Rivendell”, setul este inspirat de adaptarile cinematografice lansate de studiourile Warner Bros, este format din 6.167 de piese, include 15 minifigurine si are o lungime de 75 de centimetri..

Rivendell este un cadru cu o insemnatate aparte atat in trilogiile „Stapanul inelelor” si „Hobbitul” dar si in „The Lord of The Rings: The Rings of Power”, noul serial lansat anul trecut pe Amazon Prime Video. Este casa lui Elrond, spatiul in care a fost formata Fratia Inelului si unde a inceput misiunea lui Frodo de a distruge inelul malefic care le controla pe toate celelalte.

Setul reproduce cu fidelitate scenele din filmele lui Peter Jackson si poate fi construit in trei sectiuni.

Prima sectiune contine Inelul Consiliului — cu randul de scaune asezate semicircular, pentru consiliu si soclul unde inelul este dezvaluit pentru prima data si unde Fratia discuta despre cum sa-l distruga —, Dormitorul lui Frodo — cu un birou si un cufar, unde tanarul hobbit se recupereaza dupa ce a fost salvat de Arwen din mainile lui Nazgûl, inainte de a se reuni cu Bilbo — si Biroul lui Elrond – cu tablouri celebre din istoria Pamantului de Mijloc.

A doua sectiune contine: turnul elfilor,  cu cinci statui ale unor razboinici faimosi din trecutul tinutului lor, iar a treia sectiune recreeaza un foisor, un rau si un pod regasite in filme in scena in care Fratia Inelului paraseste Rivendell.

Setul nu ar fi complet fara personajele mult-indragite de fanii de universului lui Tolkien. Alaturi de ele veti gasi si elemente esentiale din povestea lui Frodo.

Figurinele ii reprezinta pe Gandalf cel Sur, toti cei patru hobbiti — Frodo Baggins, Samwise Gamgee, Merriadoc „Merry” Brandybuck si Peregrin „Pippin” Took —, Legolas, Gimli, Boromir si Aragorn.  Acestora li se alatura minifigurinele lui Elrond, Arwen, Bilbo Baggins, plus mai multi elfi si un pitic (Gloin) .

Lor li se alatura o serie de elemente de recuzita printre care sabiile lui Bilbo, Aragorn si Boromir, The Shire, cioburi din Narsil, topoare ale piticilor si cutitele elfilor.

Setul va fi disponibil mai intai pentru membrii LEGO VIP pe site-ul www.LEGO.com/LOTR incepand cu 5 martie, iar din 8 martie va fi accesibil la nivel national (online si in magazine) la pretul de 2499 RON.

„Stim ca multi dintre fanii nostri asteapta de mult timp un astfel de set – dar un set LEGO Stapanul Inelelor nu intarzie niciodata, ci soseste exact atunci cand trebuie! A fost important pentru noi sa cream ceva cu adevarat special in aceasta recreere a Rivendell.  Am vrut sa adaugam cat mai multe detalii si sa cream o experienta captivanta pe tot parcursul constructiei, pentru deliciul fanilor care recreeaza scene sau vor sa expuna casa lui Elrond. Suntem foarte multumiti de designul final si de modul in care am adus Rivendell la viata in forma de caramida.” a declarat Mike Psaiki, LEGO Design Master.

Citește în continuare